"De inspanningen om ook de minder snelle/onderlegde vogelaars (zoals wij) alles te laten zien hebben wij als zeer prettig ervaren"

dhr en mevr R en W te Warmond

Reizen met Birdingbreaks Birdingbreaks individuele en groepsreizen de reisleiders

Terug naar het overzicht van de reisleiders

Roy de Haas

Roy de Haas (1956) is geboren Amsterdammer en woont sinds 1991 in Almere. Roy is getrouwd met Anja Nusse waarmee hij samen de hele wereld heeft bezocht op zoek naar zeldzame vogels. Dit begon in 1985 met Israël, waarna Kenia en Canada volgden. Inmiddels zijn daar landen bijgekomen als Kameroen, Zuid-Afrika, China, India, Nepal, Sri Lanka, delen van Indonesië, bijna geheel het Caribische gebied en Midden- en Zuid-Amerika. Veel vogels zijn tijdens die reizen door hem gefotografeerd. Met veel respect voor de natuur en de bevolking zijn deze landen bezocht. Roy heeft ook in Nederland zijn steentje bijgedragen: hij heeft veel voor SOVON geïnventariseerd en is onbezoldigd opsporingsambtenaar (controle en naleving van de Vogelwet) en penningmeester van Dutch Birding geweest. Vele uren in het veld zorgen voor een gedegen kennis van de bekende en minder bekende vogels. Een voorbeeld hiervan is dat het Nederlandse Big Day-record (zoveel mogelijk vogelsoorten in 24 uur zien) jarenlang op naam heeft gestaan van het 4-koppige team waar Roy deel van uitmaakte.

Na ruim 30 jaar voor Xerox in verschillende managementfuncties te hebben gewerkt is Roy tegenwoordig eigenaar van een softwarebureau gespecialiseerd in het beheer van Verenigingen van Eigenaren. Tevens is Roy mede-eigenaar van Agami Photo Agency, een van de toonaangevende beeldbanken in natuurfoto’s. Foto’s van fotografen van Agami zijn ook terug te vinden in de gids van BirdingBreaks.nl.

Reisleider - Roy de Haas - Birdingbreaks
Roy de Haas is reisleider op de volgende reizen:
VERTREKBESTEMMINGDAGENPRIJS (EUR)CODE
deze pagina komt uit cache