"Kennis en gedrevenheid van de reisleider was indrukwekkend en inspirerend! De tochtjes voor het ontbijt waren bijzonder"

dhr J T te Halsteren

Reizen met Birdingbreaks Birdingbreaks individuele en groepsreizen de reisleiders

Terug naar het overzicht van de reisleiders

Dries Engelen

Dries Engelen (1986) is al van jongs af aan geïnteresseerd in de natuur. Regelmatig werden bergen, oude bossen, cultuurlandschappen en andere fraaie gebieden bezocht met de familie waarbij zijn vader vooral enthousiast was over de verschillende planten die overal groeiden. Toen Dries later biologie ging studeren ontwikkelde hij ook een sterke passie voor vogels en deze groep kwam steeds centraler te staan tijdens zijn reizen, zijn afstuderen en zijn huidige werk. 

Gedurende de vele reizen die Dries inmiddels ondernomen heeft, is hij ook vrijwilliger geweest bij vogelprojecten in verschillende landen, waaronder Zweden, Ethiopië, Griekenland, Bulgarije en ook Georgië. In dit laatste land kwam hij voor het eerst in 2013 en sindsdien is hij ieder jaar teruggekeerd en is hij actief geworden voor de Batumi Raptor Count. Deze NGO richt zich op de monitoring en bescherming van roofvogels, waarvan er jaarlijks meer dan een miljoen passeren over Batumi. De hoge aantallen en de verscheidenheid aan soorten zijn werkelijk spectaculair en echt iets dat iedere vogelliefhebber toch minstens een keer gezien moet hebben.

Het is de combinatie van een uiterst divers landschap, de vriendelijke mensen en de speciale vogelsoorten die er te zien zijn, dat Dries jaarlijks terugkomt naar Georgië. Door deze reis te begeleiden voor BirdingBreaks hoopt hij dan ook andere mensen enthousiast te maken over dit land en samen te genieten van de fantastische natuur en vogels die dit land te bieden heeft. 

Reisleider - Dries Engelen - Birdingbreaks
Dries Engelen is reisleider op de volgende reizen:
VERTREKBESTEMMINGDAGENPRIJS (EUR)CODE
deze pagina komt uit cache