IN 2018 VAART DE ATLANTIC ODYSSEY VOOR HET LAATST! VRAAG NAAR DE SPECIALE AANBIEDING EN MIS HET NIET!


De Atlantic Odyssey vaart niet langs Antarctica maar gaat vanaf Ushuaia rechstreeks naar South Georgia. De pre-tour vaart wel langs Antarctica!


Reisschema

Dag 1Ushuaia
Dag 2Drake Passage
Dag 3Drake Passage
Dag 4op zee
Dag 5 op zee
Dag 6South Georgia
Dag 7South Georgia
Dag 8 South Georgia
Dag 9 op zee
Dag 10 op zee
Dag 11 op zee
Dag 12 op zee
Dag 13 op zee
Dag 14 Gough Island
Dag 15Tristan da Cunha
Dag 16 Tristan da Cunha
Dag 17 Tristan da Cunha
Dag 18 op zee
Dag 19 op zee
Dag 20 op zee
Dag 21 op zee
Dag 22 St. Helena
Dag 23 St. Helena
Dag 24 St. Helena
Dag 25 op zee
Dag 26 op zee
Dag 27 Ascension Island
Dag 28 Ascension Island

Inbegrepen

Alle overnachtingen, alle maaltijden incl. koffie, thee en snacks, alle landingen en zodiac cruises, het gebruik van (sneeuw)laarzen, alle lezingen

Niet inbegrepen

Internationale vlucht van Amsterdam naar Ushuaia en van Praia naar Amsterdam, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

De kosten van het traject Ascension - Praia bedragen: Vierpersoonshut: 680 EUR Driepersoonshut: 760 EUR Tweepersoonshut patrijspoort: 840 EUR Tweepersoonshut raam: 920 EUR Tweepersoonshut deluxe: 960 EUR Superior: 1040 EUR

Prijs

Driepersoonshut
EUR 6250,-

Tweepersoonshut deluxe
EUR 7600,-

Tweepersoonshut patrijspoort
EUR 6950,-

Tweepersoonshut raam
EUR 7250,-

Superior hut
EUR 8100,-

Reisbegeleiding

Laurens Steijn

Nederlands- of Engelstalige expeditieleider

Aantal deelnemers

Minimaal 1, geen maximum aantal deelnemers zolang er plaats aan boord is

Accommodatie

Hut met eigen toilet en douche

Zwaarte reis

Een gemiddelde conditie is vereist in verband met het in- en uitstappen van de zodiacs. Lichte wandelingen aan land

Klimaat

Houd rekening met lage temperaturen die in combinatie met de wind lage gevoelstemperaturen zal geven. Poolkleding is daarom vereist. Temperaturen lopen op naar tropisch (30-35 graden Celsius) rond de evenaar.

Atlantic Odyssey 2018

Atlantic Odyssey 2
Duur:28 dagen
Vertrek:28-03-2018
Prijs: vanaf EUR 5600,-
Reisleider:Laurens Steijn
Code: C1818

De Atlantic Odyssey is met recht één van de meest tot de verbeelding sprekende reizen die een vogelaar kan maken. Gedurende een tocht van bijna  vier weken wordt een unieke route dwars door de Atlantische oceaan afgelegd die begint in Ushuaia en (voor de meesten) eindigt in Ascension. Onderweg zien we een zeer breed scala aan vogels van de open zeeën als albatrossen, pijlstormvogels, jagers, reuzenstormvogels en stormvogeltjes. Daarbij proberen we enkele keren aan land te gaan voor zeer lokale endemische soorten als de Gough Bunting en de eigenaardige Inaccesible Island Rail. Daarnaast kunnen we een grote variëteit aan zeezoogdieren verwachten uiteenlopend van Bultruggen en Orca's tot de prachtige Hourglass Dolphin.

 

IN 2018 VAART DE ATLANTIC ODYSSEY VOOR HET LAATST! MIS HET NIET EN VRAAG NAAR DE SPECIALE AANBIEDING!

 

LET OP: er is geen mogelijkheid meer om vanaf Ascension terug te vliegen dus alle passagiers varen door naar Praia, Kaapverdische Eilanden. Het laatste traject Ascension - Praia wordt aangeboden met 20% korting (al verwerkt in de prijs onder 'extra')

 

Inclusief Nederlandstalige reisleider!

 

In Ushuaia, de meest zuidelijke stad van Argentinië, gaan we aan boord van de m/v Plancius, een zeer modern en speciaal voor poolexpedities uitgerust schip. We varen over de Drake Passage richting South Georgia. Onderweg maken we kans op Wandering, Grey-headed en Black-browed Albatross die samen met Antarctic en Cape Petrels afkomen op het plankton dat omhoog komt bij de zogenaamde Antarctic Convergence. Dit is het gebied waar het warme water uit de Atlantische Oceaan botst met het koude water van de Zuidpool.

Op het eiland South Georgia, waar we drie dagen zijn, gaan we aan land om onder meer de grote Koningspinguïn kolonie te bezoeken. Een ander hoogtepunt hier zijn de broedende Wandering (Snowy) Albatrosses die van zeer dichtbij te bekijken zijn op de Salisbury Plain. De laatste dag bezoeken we Cooper Bay voor kolonies Chinstrap en Macaroni Penguins. Ook Light-mantled Sooty Albatross broedt hier. Bij Gold Harbour zien we naast nog meer Koningspinguïns ook veel Elephant en Fur Seals.

Na een aantal dagen op zee is het eerst volgende eiland dat we aandoen Gough Island. Het is niet toegestaan om aan land te gaan, maar vanuit de zodiac die dicht langs de kust vaart hopen we Gough Bunting en Gough Moorhen te zien. Het is een unieke belevenis om in de nabijheid te zijn van zo een afgelegen plek.

We varen vervolgens verder richting Tristan da Cunha. Dit eiland moet wel het meest afgelegen en tegelijk bewoonde eiland ter wereld zijn. Hier proberen we, als het weer het toestaat, een landing te maken op het zeer vogelrijke Nightingale Island. Hier broeden miljoenen zeevogels waaronder Atlantic Yellow-nosed Albatross en Brown Noddie. Ook Inaccesbile Island ligt in deze archipel. We hebben een extra dag in dit gebied waardoor we een tweede poging kunnen ondernemen om op de eilanden aan land te gaan mocht het weer ons parten spelen.

De subtropische wateren waarin we ons nu begeven leveren weer een heel nieuw aanbod aan zeevogels en dolfijnen. Op St. Helena, het eiland waar Napoleon in ballingschap leefde, hebben we voldoende tijd om aan land te gaan en te genieten van de lokale cultuur en natuur. Dé specialiteit hier is de St Helena Plover die hier in kleine aantallen voorkomt.

We varen vervolgens in twee dagen naar Ascension Island, een droog vulkanisch eiland met een rijk begroeide top. We gaan hier aan land om de kolonie Sooty Terns te bezoeken die meer dan een miljoen broedparen telt! Ook kunnen we hier mooi snorkelen en met enig geluk zijn we getuige van een Atlantic Green Turtle die aan land komt om haar eieren te leggen.

 

In de avond vertrekt het schip van Ascension Island. De volgende 5 dagen verblijven we op volle zee. We zijn getuige van de noordwaartse trek van Noordse Sterns en Kleinste Jagers achter en naast de boot. Als we dichter bij de Kaapverdische Eilanden komen maken we kans op vliegende vissen die voor de boot uitglijden en zoeken we goed naar de endemische Cape Verde Shearwater, Little (Boyd’s) Shearwater, Fea’s Petrel, Bulwers Stormvogel, Red-billed Tropicbirds en zowel Madeira als White-faced Storm-petrels. In deze wateren maken we ook kans op een grote selectie walvisachtigen zoals Short-finned Pilot Whale, Tuimelaar, Gewone Dolfijn en mogelijk Pan-tropical Spotted Dolphin en Potvis. De laatste dag zullen we in de ochtend het schip verlaten in de hoofdstad Praia op Santiago, het hoofdeiland van de zuidelijke groep eilanden van Kaapverdië.
We maken nog eerst een excursie naar Cidade Velha, een groot fort op de heuvel en gebouwd om Engelsen tegen te houden in de tijden van de Portugese overheersing. We bezoeken de ruïnes van de kathedraal, de oudste Christelijke kerk in de tropen. Het dorp heeft een goede watervoorziening en er zijn suikerrietplantages die de rum destilleerderij voorzien van ingrediënten. We hebben ook nog een wandeling onder leiding van een gids in Praia. Hierna eindigt uw reis met een terugvlucht naar Amsterdam.

 

 

Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.

deze pagina komt uit cache