Reisschema

Dag 1Amsterdam - Kuala Lumpur
Dag 2Kuala Lumpur - Kuala Selangor
Dag 3Kuala Selangor - Fraser's Hill
Dag 4Fraser's Hill
Dag 5Fraser's Hill
Dag 6Fraser's Hill
Dag 7Fraser's Hill - Taman Negara NP
Dag 8Taman Negara NP
Dag 9Taman Negara NP
Dag 10Taman Negara NP
Dag 11Taman Negara NP - Berjaya Hill
Dag 12 Berjaya Hill - Krau forest
Dag 13Krau forest - Kulala Lumpur
Dag 14Kuala Lumpur - Amsterdam

Inbegrepen

Internationale vlucht, alle overnachtingen, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, entrees van de nationale parken

Niet inbegrepen

Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 450,-

Prijs

EUR 3895,-

Reisbegeleiding

Nederlandstalige reisleider

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 10

Accommodatie

Hotels en lodges met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Over het algemeen lichte wandelingen

Klimaat

Warm en vochtig. Over het algemeen tussen de 24 en 31 graden Celsius. Dagelijks kans op (korte) regenbuien.

Maleisiƫ

reisroute Maleisië 2017
Duur:14 dagen
Vertrek:05-08-2018
Prijs: EUR 3895,-
Reisleider:Nederlandstalige reisleider
Code: G18112

Maleisië, in Zuidoost-Azië, bestaat uit West-Maleisië (Malakka) en Oost-Maleisië (Maleisisch Borneo). West-Maleisië, het Maleisisch vasteland, wordt in het noorden begrenst door Thailand en in het zuiden door Singapore. Tezamen vormen Zuid-Thailand, West-Maleisië en Singapore, het Maleisisch schiereiland en is slechts door een smalle strook land verbonden met de rest van Zuidoost-Azië. Echter, tijdens de vroegere ijstijden was het land eveneens verbonden met Borneo, Sumatra en Java (Grote Soenda-eilanden) en heeft zich hier een geheel eigen avifauna ontwikkeld. Zeer veel soorten zijn daarom vaak alleen in het uiterste zuiden van Thailand, Maleisië, Sumatra en Borneo te vinden. De tropische regenwouden die we op het vasteland van Maleisië zullen bezoeken zijn tevens de oudste op aarde en herbergen meer soorten bomen dan in Amazonia. Hierdoor vinden we een grote diversiteit aan vogelsoorten in deze bossen, waaronder verschillende soorten trogons, broadbills en hornbills. Door ons te richten op verschillende habitats en hoogtes hopen we in korte tijd een hoog aantal soorten te kunnen noteren. Kortom: ondanks de beperkte grootte van het Maleisisch vasteland mag je in 14 dagen zo’n 225-270 vogelsoorten verwachten. De te bezoeken gebieden liggen op korte afstand van elkaar en de hoofdstad Kuala Lumpur. Tel hierbij op de goede accommodaties, het heerlijke eten en de uitstekende infrastructuur. Een heerlijke vakantiebestemming!

Na een vroege aankomst in Kuala Lumpur begint onze reis met een bezoekje aan de bij het vliegveld gelegen wetlands. Hier mogen we soorten verwachten als White-breasted Waterhen, Black-backed Swamphen (recente split van Purple Swamphen), Yellow Bittern, Lesser Whistling Duck en Golden-bellied Gerygone. Hierna vervolgens we onze reis naar Kuala Selangor, gelegen aan de westkust van het Maleisisch vasteland. Hier gaan we in de middag en volgende ochtend op zoek naar typische soorten als Mangrove Blue Flycatcher, Mangrove Whistler, Chestnut-bellied Malkoha en – met geluk – Mangrove Pitta. Hierna verruilen we de hitte van het laagland voor de koelte van het hoogland van de Genting Highlands. In het aantrekkelijke Britskoloniale hill-station Fraser Hill gaan we in de rondom gelegen bergbossen op zoek naar typische soorten van het Maleisisch hoogland. Vanaf de openbare weg en de vele bospaadjes is het relaxt vogelen en vogels zijn talrijk. Gedurende 4 dagen gaan we – zowel hoog als wat lager - op zoek naar specialiteiten als Fire-tufted Barbet, Mountain Scops Owl, Black-and-crimson Oriole, Javan Cuckooshrike , Rufous-browed Flycatcher, Long-tailed Broadbill, Blue Nuthatch en Black, Chestnut-capped en Malayan Laughingthrush. We zullen iets harder moeten werken voor Malayan Whistling Thrush, Malayan Partridge, Ferruginous Partridge, Yellow-vented Green Pigeon, Rusty-naped Pitta en Marbled Wren-Babbler.

Na ons bezoek aan Fraser’s Hill reizen we af naar hét nationale park van Maleisië: Taman Nagara NP (betekenis: nationaal park). We hebben hier bijna 4 dagen om het grootste, beschermde oppervlak aan ongerept tropisch regenwoud op het Maleisisch schiereiland te verkennen. Vanuit ons resort aan de rand van het park lopen we ’s ochtends in alle vroegte zo het nog ontwakende regenwoud in of verkennen het gebied verder vanuit een bootje op de Sungai Tehan. Vogels zijn overal, maar vaak in lage dichtheden of in beweeglijke mixed flocks. Echter, dat neemt niet weg dat het er geweldig vogelen is en we ons geen moment hoeven te vervelen. En zelfs dan valt er genoeg te zien in de vorm van enorme woudreuzen, prachtige vlinders of de grappig ogende Dusky Leaf Monkeys. Terug naar de vogels. Tijdens onze wandelingen maken we alleen al kans op 4 soorten trogons, 5 broadbills, 7 hornbills en 15 spechten. Ook hopen we op enigmatische soorten als Crested Fireback, Rhinoceros Hornbill en Malayan Banded Pitta of – lastiger - Great Argus, Malayan Peacock-Pheasant, Rufous-collared Kingfisher, Rail-babbler en Garnet Pitta. Andere soorten hier waar we deze dagen een kans op maken zijn o.a Straw-headed Bulbul, Large Green Pigeon, Black-bellied Malkoha, Reddish Scops Owl, Red-throated Barbet, Black Magpie, Crested Jay, Black-thighed Falconet, Rufous-bellied Swallow, Malaysian-eared Nightjar en Blue-banded Kingfisher. Na onze laatste ochtend in Taman Negara begeven we ons naar Berjaya hill waar we kans maken op een ontmoeting met de prachtige Mountain Peacock-Pheasant. Onze laatste bestemming is Krau forest alwaar we kans maken op maar liefst 4 soorten ijsvogels, waaronder Rufous-backed Kingfisher. Na een laatste ochtend hier begeven we richting het vliegveld, alwaar we ’s avonds op het vliegtuig stappen richting Amsterdam en hopelijk terugkijken op 12 geweldige vogeldagen in Maleisië!

Reisverslagen Reisverslagen - Birdingbreaks individuele en groepsreizen

Reisverslag Maleisië

Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.