Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Ushuaia - Beagle Channel
Dag 2op zee
Dag 3op zee
Dag 4Antarctica
Dag 5Antarctica
Dag 6Antarctica
Dag 7Antarctica
Dag 8Antarctica
Dag 9Antarctica
Dag 10op zee
Dag 11op zee
Dag 12Ushuaia

Inbegrepen

Cruise, alle overnachtingen, alle maaltijden, zodiac excursies ter plaatse, lezingen van de begeleidende staf

Niet inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam - Ushuaia, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. De boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

LET OP: het reisschema is een voorgesteld reisschema. Uiteindelijk bepaalt de expeditieleider de route.

Prijs

Vierpersoonshut
EUR 6350,-

Driepersoonshut
EUR 7150,-

Tweepersoonshut deluxe
EUR 8750,-

Tweepersoonshut patrijspoort
EUR 7850,-

Tweepersoonshut raam
EUR 8150,-

Superior hut
EUR 15895,-

Reisbegeleiding

Engelstalige expeditieleider

Nederlands- of Engelstalige expeditieleider

Aantal deelnemers

Minimaal 1, geen maximum aantal deelnemers zolang er plaats aan boord is

Accommodatie

twee-, drie- of vierpersoonshut met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Goede fysieke conditie is vereist in verband met wandelingen over geaccentueerd en glad terrein wanneer het mogelijk is om aan land te gaan

Klimaat

Het weer gedurende de cruise is lastig te voorspellen maar houd rekening met koude en wisselende weersomstandigheden. Adequate kleding is vereist.

Antarctic Peninsula - Basecamp

Antarctica, Drake Passage en Antarcisch Schiereiland
Duur:12 dagen
Vertrek:07-11-2018
Prijs: vanaf EUR 6350,-
Reisleider:Engelstalige expeditieleider
Code: C1853

Vele soorten pinguïns, zeevogels en zeezoogdieren, winterse oerlandschappen met huizenhoge ijsbergen die verstild lijken in verlaten baaien en mythische verhalen van expedities en overlevingstochten. Antarctica is een bestemming die voor iedereen zeer tot de verbeelding spreekt. Zelfs op het koudste en meest verlaten continent op aarde vindt men een grote variëteit aan natuurschoon. Tijdens deze twaalfdaagse expeditie proberen we hier zo veel mogelijk van te zien te krijgen.


Dag 1: Ushuaia
In de namiddag schepen we in bij Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentinië, de meest zuidelijke stad ter wereld en gesitueerd aan het Beagle kanaal. We varen via deze schilderachtige waterweg gedurende de rest van de avond richting de Drake Passage.

Dag 2 - 3: Op zee
Gedurende deze twee dagen varen we over de Drake Passage. Wanneer we de Atlantische Convergentie oversteken komen we in de circum-Antarctische upwelling-zone. In deze oceanografische overgangszone kan de water temperatuur in slechts enkele uren tijd sterk dalen. Koud, voedselrijk water wordt aan het oppervlak gebracht door de botsende zeestromingen en dit trekt veel zeevogels naar het schip. Onder andere: Grote albatrossen, Grijskopalbatrossen, Wenkbrauwalbatrossen, Roetkopalbatrossen, Kaapse duiven, Zuidelijke stormvogels, Wilson stormvogeltjes, Zwartbuikstormvogeltjes en Antarctische stormvogels. Bij de South Shetland Islands zien we mogelijk al de eerste ijsbergen.

Dag 4 - 9: Antarctica
We varen meteen naar ‘High Antarctica’, langs de Melchior Islands en het Schollaert Channel, tussen Brabant en Anvers Island. We varen door naar het Neumayer Channel waar we ons schip zullen positioneren. Vanaf dit Basecamp zullen we verschillende activiteiten ontplooien. De beschutte wateren rond Wiencke Island worden ons speelterrein voor allerlei activiteiten. Zo kunnen we de omgeving per Zodiac of met de kajaks verkennen. De bergachtige omgeving biedt uitstekende gelegenheden voor wandelingen met sneeuwschoenen langs de kustlijn en de alpinisten zullen het een uitdaging vinden de heuvels en uitzichtpunten verder landinwaarts te beklimmen. Alle beklimmingen en excursies kunnen alleen worden uitgevoerd bij goede weersomstandigheden We zijn van plan om hier twee nachten voor anker te blijven om zo twee kampeernachten en twee volledige dagen met activiteiten te kunnen inplannen. We zullen ook het voormalige Britse onderzoeksstation Port Lockroy op Goudier Island bezoeken. Dit is nu een museum en postkantoortje. Dichtbij Port Lockroy ligt Jougla Point, waar Ezelspinguïns en Keizeraalscholvers kolonies te zien zijn. In de zeestraten en baaien kijken we uit naar Zeeluipaarden, Krabbeneters en walvissen. Onder goede omstandigheden varen we verder naar het zuiden, door het spectaculaire Lemaire Channel naar Booth, Pléneau en Petermann Island. Hier vinden we Adéliepinguïns en Keizeraalscholvers en in dit gebied is de kans op ontmoetingen met bultrugwalvissen en dwergvinvissen erg groot. We kiezen hier een andere geschikte locatie voor het Basecamp. Bij Neko Harbour hebben we de gelegenheid voet te zetten op het Antarctisch Continent, in een schitterend landschap van steile bergen en gigantische gletsjers. We kunnen genieten van het landschap tijdens tochten per Zodiac en kajak en wandelen langs de ruige kust. Een kleine groep actieve wandelaars kan hoger op de gletsjer klimmen. We brengen de nacht door bij Neko Harbour of Paradise Bay en maken ook een kamp aan land. In de vroege ochtend vertrekken we na het opbreken van ons laatste kamp. Dan varen we weer via de Melchior Islands terug richting open zee, de Drake Passage op, op weg naar het noorden. We hebben daar opnieuw de gelegenheid vele soorten zeevogels te spotten.

Dag 10 - 11: Op zee
Op onze vaart noordwaarts over de Drake Passage worden we weer gevolgd door een grote variëteit aan zeevogels

Dag 12: Ushuaia
We komen in de ochtend aan in Ushuaia en ontschepen na het ontbijt


Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.