Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Harlingen - Vlieland
Dag 2Vlieland
Dag 3Vlieland - Harlingen

Inbegrepen

Vervoer per boot, twee overnachtingen, maaltijden startend met ontbijt op zaterdag en eindigend met lunch op zondag

Niet inbegrepen

Drank, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonshut: EUR 250,-

Prijs

EUR 595,-

Reisbegeleiding

Lieuwe van Welie

Aantal deelnemers

Minimaal 10, Maximaal 16

Accommodatie

Hut met gedeelde voorzieningen

Zwaarte reis

Korte wandelingen

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden

Zeiltocht over de Waddenzee - Waddentour ism met Vogelbescherming

Duur:3 dagen
Vertrek:10-08-2018
Prijs: EUR 595,-
Reisleider:Lieuwe van Welie
Code: WV1804

Een boottocht met de Confiance is een heerlijke rustgevende tocht. Ontspannen genieten van het zeilen, van de vogels, van de prachtige natuur van het wad, van de zee en de eilanden. Genieten van het gezelschap van gelijkgezinden, van het heerlijke eten aan boord, van de rust en van de inspanningen.

BirdingBreaks en Vogelbescherming Nederland
BirdingBreaks en Vogelbescherming Nederland organiseren speciale Waddentours om de unieke Waddennatuur te behouden, te beschermen maar ook te tonen.  Door middel van de Vogelbescherming-BirdingBreaks Waddentours maakt u kennis met de ongekende aantallen en diversiteit van de vogels in ons meest spectaculaire natuurgebied en komt u meer te weten over het beschermingswerk van de Vogelbescherming in het Waddengebied. Daarnaast helpt u met uw deelname mee aan de bescherming van vogels!

Reisroute en praktische informatie
We verzamelen op vrijdag om 20:00h bij de Confiance in de haven van Harlingen waarna we de volgende ochtend de Waddenzee opvaren. Op de slikplaten in de Waddenzee zijn hopelijk hoge aantallen steltlopers te zien. De meest algemene zijn meestal Bonte Strandloper, Tureluur en Rosse Grutto. In kleinere aantallen zijn Zilverplevier, Wulp, Kanoet, Scholekster en Bontbekplevier aanwezig en soms ook Krombek- en Kleine Strandloper. Tijdens deze midweek maakt u kennis met de ongekende aantallen en diversiteit van de wadvogels langs de kust en komt u meer te weten over het beschermingsproject van de Vogelbescherming: “Rust voor vogels, ruimte voor mensen”.

Vanuit Harlingen varen we de Waddenzee op in de richting van Vlieland. We varen hierbij langs de “Richel”, een grote zandplaat waar veel steltlopers te zien zijn zoals Bonte Strandlopers, Rosse Grutto’s, Kanoeten en Zilverplevieren. Ook liggen hier vaak zeehonden, zowel de Grijze Zeehond als de Gewone Zeehond. Vervolgens meren we aan op Vlieland om het eiland te verkennen.

Vlieland is het kleinste bewoonde Waddeneiland. Het eiland bestaat voor de helft uit een grote zandplaat (de Vliehors), de grootste zandplaat van Europa! Het eiland is een ware magneet voor trekvogels. In het najaar is Vlieland het eerste land dat vogels vertrokken vanuit Scandinavië tegenkomen. De vogels “vallen” daardoor uit de lucht boven het eiland en zijn vaak goed te benaderen. Vlieland is daarom ook een zeer populaire plek voor vogelaars. In de loop der jaren zijn er op het eiland al bijna 350 verschillende vogelsoorten waargenomen!

Na het bezoek aan Vlieland varen we op zondag weer terug naar Harlingen, waar we rond 4 uur in de middag zullen arriveren.

Programma onder voorbehoud en afhankelijk van weersomstandigheden

 

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.

deze pagina komt uit cache