Reisschema

Dag 1Harlingen - Vlieland
Dag 2Vlieland
Dag 3Vlieland - Harlingen

Inbegrepen

Vervoer, twee overnachtingen, maaltijden startend met avondeten op dag 1 en eindigend met lunch op dag 3, boot Harlingen - Vlieland

Niet inbegrepen

Drank, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonskamer EUR 80,-

Prijs

EUR 360,-

Reisbegeleiding

Lars Buckx

Aantal deelnemers

Minimaal 6, Maximaal 14

Accommodatie

Hotel met eigen toilet en badkamer.

Zwaarte reis

Lichte wandelingen

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden

Weekend Vlieland - Waddentour ism met Vogelbescherming

Duur:3 dagen
Vertrek:07-09-2018
Prijs: EUR 360,-
Reisleider:Lars Buckx
Code: WW1809

Vlieland is het kleinste bewoonde Waddeneiland. Het eiland bestaat voor de helft uit een grote zandplaat (de Vliehors), de grootste zandplaat van Europa! Het eiland is een ware magneet voor trekvogels. In het najaar is Vlieland het eerste land dat vogels vertrokken vanuit Scandinavië tegenkomen. De vogels “vallen” daardoor uit de lucht boven het eiland en zijn vaak goed te benaderen. Vlieland is daarom ook een zeer populaire plek voor vogelaars.

BirdingBreaks en Vogelbescherming Nederland
BirdingBreaks en Vogelbescherming Nederland organiseren speciale Waddentours om de unieke Waddennatuur te behouden, te beschermen maar ook te tonen.  Door middel van de Vogelbescherming-BirdingBreaks Waddentours maakt u kennis met de ongekende aantallen en diversiteit van de vogels in ons meest spectaculaire natuurgebied en komt u meer te weten over het beschermingswerk van de Vogelbescherming in het Waddengebied. Daarnaast helpt u met uw deelname mee aan de bescherming van vogels!

Reisroute en praktische informatie
Op vrijdag neemt u in Harlingen de boot naar Vlieland om 14:20h. Zondag om 17:00 neemt u de boot terug van Vlieland naar Harlingen. Op Vlieland fietst u langs de verschillende vogelplekken. Afhankelijk van het tij starten we de dag bij het Westerse Veld, dit ligt naast het dorp waardoor u eerst uw bagage naar het hotel kan brengen. Op het eiland zijn waarschijnlijk hoge aantallen steltlopers te zien. De meest algemene zijn meestal Bonte Strandloper, Tureluur en Rosse Grutto. In kleinere aantallen zijn Zilverplevier, Wulp, Kanoet, Scholekster en Bontbekplevier aanwezig en soms ook Krombek- en Kleine Strandloper. Met behulp van een telescoop kunnen we de vogels goed zien en de verschillende soorten determineren. Tijdens dit weekend maakt u kennis met de ongekende aantallen en diversiteit van de wadvogels langs de kust en komt u meer te weten over het beschermingsproject van de Vogelbescherming: “Rust voor vogels, ruimte voor mensen”. Met dit project maakt de Vogelbescherming mooie vogelkijkplekken toegankelijk en geeft het de vogels tegelijkertijd meer rust door de aanleg van nieuwe broed- en rustplekken. Voor meer informatie kunt u alvast een kijkje nemen in de gratis Waddenapp van de Vogelbescherming.

Westerse Veld
Om wadvogels te zien hoef je op Vlieland niet ver te fietsen. Net buiten het dorp ligt de hoogwatervluchtplaats Westerse Veld. Op het Westerse Veld zitten vaak groepen Rotganzen, Steenlopers, Wulpen, Tureluurs en Scholeksters. Tussen de Rotganzen wordt ook af en toe de zeldzame Witbuikrotgans of Zwarte Rotgans gezien!

Kroonspolders
Aan de westkant van het eiland liggen de Kroonspolders. Met hoog water zit het hier vol met steltlopers zoals Bonte Strandlopers, Rosse Grutto’s en Kanoeten. Ook zitten hier vaak Kleine Strandlopers en Krombekstrandlopers. Vanaf de dijk kunnen we de vogels goed zien en de verschillen tussen de soorten bekijken. In de polder zelf worden af en toe Grauwe Franjepoten en Rosse Franjepoten waargenomen. We lopen hier de Vogelbescherming-route langs uitkijkpunten en de nieuwe vogelkijkhut.

Waddendijk
Vanaf de waddendijk aan de zuidkant van het eiland heb je mooi zicht op de slikplaten in de Waddenzee. Hier foerageren vaak Lepelaars en verschillende soorten steltlopers zoals Bontbekplevieren en Zilverplevieren. Op de Waddenzee zwemmen groepjes Eidereenden.

Oostpunt
De oostpunt van Vlieland is bij veel vogelaars de meest populaire plek van het eiland. De vallei in het oosten is een aankomstplek van veel trekvogels die vanuit Terschelling of vanaf de Noordzee aankomen. Er zijn hier vaak grote aantallen zangvogels te zien waaronder leuke soorten als Paapje, Beflijster en Tapuit. Ook schaarse soorten zoals Draaihals en Sperwergrasmus worden hier af en toe gezien.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.

deze pagina komt uit cache