Unieke kans om Rottum te bezoeken!


Gegarandeerd vertrek! Laatste 2 plaatsen!


Reisschema

Dag 1Harlingen
Dag 2Harlingen - Waddenzee
Dag 3Waddenzee
Dag 4Rottum
Dag 5Rottum
Dag 6Rottum - Harlingen

Inbegrepen

Vervoer per boot, vijf overnachtingen, maaltijden startend met ontbijt op dag 2 en eindigend met lunch op dag 6

Niet inbegrepen

Drank, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard. Boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking.

Extra

Toeslag eenpersoonshut: EUR 330,-

Prijs

EUR 845,-

Reisbegeleiding

Lieuwe van Welie

Aantal deelnemers

Minimaal 5, Maximaal 15

Accommodatie

Hut met gedeelde voorzieningen

Zwaarte reis

Korte wandelingen

Klimaat

Houd rekening met wisselende weersomstandigheden

Zeiltocht Rottum! - Waddentour ism met Vogelbescherming

Duur:6 dagen
Vertrek:07-09-2018
Prijs: EUR 845,-
Reisleider:Lieuwe van Welie
Code: WV1805

Rottumeroog en Rottumerplaat zijn twee onbewoonde Waddeneilandjes ten oosten van Schiermonnikoog. De eilanden zijn beschermd en bezoekers zijn maar zelden toegestaan. Tijdens deze reis krijgt u de unieke kans om de eilanden te bezoeken! We verblijven tijdens de reis op de boot de Confiance. Een boottocht met de Confiance is een heerlijke rustgevende tocht. Ontspannen genieten van het zeilen, van de vogels, van de prachtige natuur van het Wad, van de zee en de eilanden. Genieten van het gezelschap van gelijkgezinden, van het heerlijke eten aan boord, van de rust en van de inspanningen.

BirdingBreaks en Vogelbescherming Nederland
BirdingBreaks en Vogelbescherming Nederland organiseren speciale Waddentours om de unieke Waddennatuur te behouden, te beschermen maar ook te tonen.  Door middel van de Vogelbescherming-BirdingBreaks Waddentours maakt u kennis met de ongekende aantallen en diversiteit van de vogels in ons meest spectaculaire natuurgebied en komt u meer te weten over het beschermingswerk van de Vogelbescherming in het Waddengebied. Daarnaast helpt u met uw deelname mee aan de bescherming van vogels!

 

Reisroute en praktische informatie
We verzamelen op vrijdag om 20:00h bij de Confiance in de haven van Harlingen waarna we de volgende ochtend de Waddenzee opvaren. Op de slikplaten in de Waddenzee zijn hopelijk hoge aantallen steltlopers te zien. De meest algemene zijn meestal Bonte Strandloper, Tureluur en Rosse Grutto. In kleinere aantallen zijn Zilverplevier, Wulp, Kanoet, Scholekster en Bontbekplevier aanwezig en soms ook Krombek- en Kleine Strandloper. Tijdens deze midweek maakt u kennis met de ongekende aantallen en diversiteit van de wadvogels langs de kust en komt u meer te weten over het beschermingsproject van de Vogelbescherming: “Rust voor vogels, ruimte voor mensen”.

Vanuit Harlingen varen we de Waddenzee op in de richting de Waddeneilanden. Onderweg komen we langs verschillende slikplaten waar veel steltlopers te zien zijn zoals Bonte Strandlopers, Rosse Grutto’s, Kanoeten en Zilverplevieren. Ook liggen hier vaak zeehonden, zowel de Grijze Zeehond als de Gewone Zeehond.

Via de Waddeneilanden varen we vervolgens verder naar Rottum. Op Rottumerplaat is vaak een grote groep zeehonden te zien die we door de telscoop mooi kunnen zien. Bij Rottumeroog gaan we aan land voor een bijzondere wandeling over het eiland onder begeleiding van onze gids. In de spaarzame bosjes en bomen op het eiland verzamelen zich in deze tijd van het jaar vaak veel zangvogels die na een lange trektocht over de Noordzee uitgeput op het eiland zijn aangekomen. Vogelsoorten zoals Tapuit, Paapje en Gekraagde Roodstaart zijn daardoor vaak van dichtbij te bewonderen.
Op het strand en de slikplaten rondom het eiland zijn vaak hoge aantallen wadvogels zoals Rotganzen, Bontbekplevieren en Drieteenstrandlopers te zien.

Vanaf Rottum varen we vervolgens weer terug over de Waddenzee naar de haven van Lauwersoog waar we rond 4 uur in de middag zullen aanmeren. Vanaf daar wordt u met een taxibusje teruggebracht naar Harlingen. Hier stopt het vijfdaagse avontuur en nemen we afscheidt van de Confiance en bemanning.

Programma onder voorbehoud en afhankelijk van weersomstandigheden

 

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.