Gegarandeerd vertrek! Boek nu en ontvang een gratis hotelovernachting op Spitsbergen op basis van een gedeelde tweepersoonskamer!


Vaar mee op de eerste vaart van het fantastische nieuwe schip de Hondius!


Reisschema

Dag 1Vlissingen - Engelse Oostkust
Dag 2Engelse Oostkust
Dag 3Aberdeen
Dag 4Fair Isle
Dag 5Overtocht naar Jan Mayen
Dag 6Op zee
Dag 7Jan Mayen
Dag 8Overtocht naar de rand van Spitsbergen
Dag 9Pakijs bij Spitsbergen
Dag 10Noordwest-Spitsbergen
Dag 11Prince Karl Forland
Dag 12Longyearbyen

Inbegrepen

Cruise, alle overnachtingen, alle maaltijden, zodiac excursies ter plaatse, gebruik van rubber laarzen,lokale gids, lezingen van de begeleidende staf

Niet inbegrepen

Vlucht Longyearbyen - Amsterdam/ Brussel, eventuele overnachtingen in Longyearbyen, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Extra

Informeer naar de mogelijkheden voor een verblijf op Longyearbyen na de reis! Het is ook mogelijk om in Aberdeen aan boord te gaan. Kosten éénpersoonskamer/ hut op aanvraag

Prijs

Vierpersoonshut
EUR 2050,-

Driepersoonshut
EUR 2550,-

Tweepersoonshut deluxe
EUR 3350,-

Tweepersoonshut patrijspoort
EUR 2800,-

Tweepersoonshut raam
EUR 3100,-

Superior hut
EUR 3750,-

Suite
EUR 5400,-

Reisbegeleiding

Laurens Steijn

Aantal deelnemers

Minimaal 1, geen maximum aantal deelnemers zolang er plaats aan boord is

Accommodatie

Twee- of vierpersoonshut met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Goede fysieke conditie is vereist in verband met wandelingen over geaccentueerd en glad terrein wanneer het mogelijk is om aan land te gaan.

Klimaat

Wanneer we boven poolgrens komen wordt het niet meer donker in de nacht. Het weer gedurende de cruise is lastig te voorspellen maar houdt rekening met wisselende weersomstandigheden. Rondom Spitsbergen kan het nog erg koud zijn met temperaturen net boven het vriespunt. Adequate kleding is vereist

Expeditiecruise Vlissingen - Spitsbergen

Reisroute Noord Atlantische Cruise
Duur:12 dagen
Vertrek:03-06-2019
Prijs: vanaf EUR 2050,-
Reisleider:Laurens Steijn
Code: C1920

Gewoon met de trein naar Zeeland en dan boarden op een schip wat u naar Spitsbergen brengt? Dat kan! Deze schitterende cruise vertrekt vanuit Vlissingen of Hansweert (Zeeland) en brengt u langs de kust van Engeland en Schotland via het weinig bezochte Fair Isle en Jan Mayen naar Spitsbergen dat ruim binnen de poolcirkel ligt. Onderweg zien we vele zeevogels zoals Jan-van-genten, Papegaaiduikers, Alken en Zeekoeten maar maken we ook kans op zeezoogdieren zoals Dwergvinvis, Gewone Vinvis en meer! Dichterbij het pakijs (en dus bij Spitsbergen) speuren we naar misschien wel het belangrijkste doel van deze reis: de IJsbeer. We zitten dan inmiddels ook al in het gebied waar we de zeldzame Ivoormeeuw tegen kunnen komen.

Highlights van deze tour:
- Vaar mee op de eerste vaart van het fantastische nieuwe schip de Hondius!
- Maak kans op het zien van arctische soorten als de Ivoormeeuw en de IJsbeer!

 


 

Dag 1: Inscheping in Vlissingen of Hansweert, Nederland
In de middag inschepen op het schip in Vlissingen. Het moment van vertrek is afhankelijk van het tij en de doorgang door de sluizen.

Dag 2: Op zee
Vandaag varen we de hele dag op de Noordzee, richting Aberdeen.

Dag 3: Aankomst in Aberdeen, ook bekend als ‘Granite City’ en meervoudig winnaar van de ‘Britain in Bloom’ competitie.

Vanuit de verte doemt de karakteristieke Girdleness vuurtoren al eerder op, ontworpen in 1833 door de grootvader van Robert Louis Stevenson. In Aberdeen komen meer passagiers aan boord. De Schotse wateren bieden uitstekende gelegenheden om Dwergvinvissen, Witsnuitdolfijnen en Bruinvissen te spotten. Verschillende andere walvisachtigen, waaronder Orka’s, worden ook regelmatig gezien.

Dag 4: Fair Isle
Fair Isle, één van de Shetland Islands, is een waar paradijs voor de vogelliefhebber. Naast Papegaaiduikers, die zeer gemakkelijk te zien zijn op de begroeide hellingen, zijn er vele soorten broedende zeevogels te zien op de steile vogelkliffen. Onder aan de kliffen vinden we vaak Grijze zeehonden. Er is op het eiland ook een beroemd vogelobservatorium. Het eiland, er leven slechts zo’n 50 mensen, is ook bekend vanwege de traditioneel gebreide Fair Isle truien.

Dag 5 - 6: Op weg naar Jan Mayen

We varen noordwaarts naar het Noorse eiland Jan Mayen, op 300 nautische mijlen ten noordoosten van IJsland. Tijdens deze twee dagen op zee is er een zeer goede kans op zien van walvissen: Dwergvinvissen, Gewone vinvissen of Blauwe vinvissen en mogelijk zelfs Orka’s, die vaak nieuwsgierig zijn naar schepen.

Dag 7: Jan Mayen
Jan Mayen is een vulkanisch eiland van adembenemende schoonheid en mystiek, gedomineerd door Mt Beerenberg. Vanaf de hellingen van de 2300 meter hoge en vaak in wolken gehulde vulkaan lopen indrukwekkende gletsjers tot in zee. Tot voor kort was het eiland verboden terrein omdat er een Noorse militaire basis is en het werd daarom slechts zelden door toeristen bezocht. Met toestemming van het station en onder goede weersomstandigheden hopen we het weerstation te kunnen bezoeken. We verwachten ook een wandeling te kunnen maken over het eiland, van het station naar Kvalrossbukta, om daar de overblijfselen van een 17e-eeuws Nederlands walvisvaarders station en een grote kolonie Noordse stormvogels te bekijken. We varen mogelijk ook naar Koksletta, waar in de nabijheid van een gletsjer duizenden Kleine alken en Dikbekzeekoeten broeden, onder het wakend oog van Grote burgemeesters.

Dag 8 - 10: Noordwaarts varend langs de rand van het zeeijs

Onder de middernachtzon varen we noordwaarts naar en langs de rand van het zeeijs, tot ongeveer 79 graden noorderbreedte, uitkijkend naar Groenlandse walvissen, Zadelrobben, IJsberen en een verscheidenheid aan zeevogels zoals Kortbekzeekoet, Kleine Alk en Ivoormeeuw. Daarna varen we westwaarts naar de rand van het Continentale Plat van West-Spitsbergen, waar we een grote kans maken op ontmoetingen met Gewone vinvissen en, in de buurt van de monding van de Isfjord, Dwergvinvissen.

Dag 11: Op zoek naar Walrussen op Poolepynten

We gaan op zoek naar Walrussen op Poolepynten, op het lange eiland Prins Karls Forland. Wanneer er nog tijd is maken we mogelijk in de loop van de avond nog een landing in Trygghamna, waar op de grote vogelklif Alkhornet, vele tienduizenden zeevogels broeden. Onder de klif, op de vruchtbare hellingen, zien we vaak rendieren en Poolvossen.

Dag 12: Ontscheping in Longyearbyen

Ontschepen we in Longyearbyen na het ontbijt. Vanaf Longyearbyen gaan er vluchten naar Oslo. 

NB. informeer naar de mogelijheden voor een langer verblijf op Spitsbergen na de reis! Schitterende fotografiemogelijkheden voor Koningseider, Rosse en (soms) Grauwe Franjepoot, Paarse Strandloper, Roodkeelduiker, Noordse Stern, Grote Burgemeester, Alpensneeuwhoen, Sneeuwgors en Poolvos!
 

 

Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.