Informatie over het Coronavirus

Informatie over het Coronavirus (COVID)

BirdingBreaks volgt de dagelijkse ontwikkelingen van het Coronavirus uiteraard op de voet. Op deze speciale Informatiepagina over Corona blijven we de komende tijd de actuele informatie verzamelen.

Coronamaatregelen tijdens de dagtochten en weekenden in Nederland

Om onze dagexcursies en weekenden in Nederland de komende maanden veilig te kunnen uitvoeren, gelden de volgende uitgangspunten:

 • Tijdens de dagexcursies in Nederland reist u met eigen vervoer. Eigen vervoer is optioneel tijdens onze meerdaagse reizen in binnen-en buitenland
 • We houden 1,5 meter afstand
 • De hotels die we gebruiken zijn zo ingericht dat de 1,5 meter afstand in acht kan worden genomen
 • We nemen desinfectiemiddelen mee. Zo maken we de telescoop schoon als er iemand doorheen heeft gekeken
 • U kunt helaas niet mee als u verkoudheidsklachten heeft (hoesten, benauwd en/of koorts)

  Voor de reizen buiten Nederland houden we ons aan de lokaal geldende maatregelen.

  NB: Bovenstaande coronamaatregelen worden geëvalueerd en bijgesteld indien nodig.

Contact

Natuurlijk staat ons team in deze periode voor u klaar om uw vragen te beantwoorden! We zijn bereikbaar op telefoonnummers 020-7792030, 06-54 795307 en 06-22 201500. Per mail zijn we te bereiken via info@birdingbreaks.nl.

Mensen die zich gratis willen laten testen voordat ze op vakantie gaan, kunnen vanaf 30 juni een afspraak maken via de site testenvoorjereis.nl. Er komen testlocaties door het hele land. Ook komt er een speciaal telefoonnummer van de GGD om een gratis testafspraak te maken.

Voor sommige Europese landen is de testuitslag een coronabewijs. Een coronabewijs is ook mogelijk als iemand volledig gevaccineerd is, of als iemand corona heeft gehad. De vaccinatiebewijzen zichtbaar via CoronaCheck.nl. Reizigers die in juli of augustus vanuit Nederland naar het buitenland reizen en nog niet volledig zijn gevaccineerd, kunnen zich gratis laten testen. Testen vóór 1 juli zijn niet gratis.

Het inplannen van de test gebeurt via DigiD, net als het communiceren van het testresultaat. Heb je nog geen DigiD? Vraag het gelijk aan. Negatief getest? Dan kan de vakantieganger zijn testuitslag downloaden of uitprinten via CoronaCheck.nl.

Als het vertrek van uw reis niet zeker is, ontvangt u ruim van te voren een bericht van ons. U krijgt dan de gelegenheid om uw reis om te boeken naar een andere vertrekdatum of bestemming.

Kunt u nog niet beslissen, dan krijgt u van ons een voucher als reistegoed voor een BirdingBreaks-reis, met de betreffende luchtvaartmaatschappij. Dit reistegoed valt onder de garantieregeling van het GGTO Garantiefonds, waarbij BirdingBreaks is aangesloten. De geldigheidsduur van het voucher is afhankelijk van de voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Deze zijn nog niet altijd bekend op het moment van annuleren van de reis. U wordt hiervan door ons op de hoogte gesteld.

Op de volgende websites kunt u meer informatie vinden:

 • Actuele informatie van de Rijksoverheid over het coronavirus vindt u op de website: Rijksoverheid - Coronavirus.
 • De officiële reisadviezen, gegeven door het Ministerie van Buitenlandse zaken zijn te vinden op: Nederland Wereldwijd - Reisadviezen.
 • Mensen die zich gratis willen laten testen voordat ze op vakantie gaan, kunnen vanaf 30 juni een afspraak maken via de site testenvoorjereis.nl. Er komen testlocaties door het hele land. Ook komt er een speciaal telefoonnummer van de GGD om een gratis testafspraak te maken.
 • Voor sommige Europese landen is de testuitslag een coronabewijs. Een coronabewijs is ook mogelijk als iemand volledig gevaccineerd is, of als iemand corona heeft gehad. De vaccinatiebewijzen zichtbaar via coronacheck.nl.
 • De ANWB heeft voor 12 Europese bestemmingen een gedetailleerd overzicht van de geldende coronamaatregelen op: Reiswijzer Europa.
 • Het is goed om te kijken hoe u de kans op een besmetting zo laag mogelijk houdt. BirdingBreaks raadt aan de adviezen van het RIVM te volgen t.a.v. verspreiding: RIVM - vragen-antwoorden Coronavirus.
 • Bekijk op de website van IATA de op dit moment geldende maatregelen per land.
 • We adviseren daarnaast om goed de voorwaarden van uw reis- en annuleringsverzekering te bekijken. De kosten van annulering vallen niet altijd onder een eventuele annuleringsverzekering, dus lees uw polisvoorwaarden hier goed op na. Een overzicht van de annuleringsvoorwaarden van de meeste verzekeraars vindt u hier.

BirdingBreaks is lid van het garantiefonds GGTO. De Stichting GGTO biedt garantie aan consumenten die een reis boeken bij één van de bij GGTO aangesloten touroperators. Dit houdt in dat de consument het reeds betaalde deel van de reissom terugkrijgt indien de aangesloten touroperator in financieel onvermogen komt. Zie voor meer informatie Stichting GGTO.

Deze website maakt gebruik van cookies.