Informatie over het Coronavirus

Informatie over het Coronavirus (COVID)

BirdingBreaks volgt de dagelijkse ontwikkelingen van het Coronavirus uiteraard op de voet. Op deze speciale Informatiepagina over Corona blijven we de komende tijd de actuele informatie verzamelen.

Coronamaatregelen tijdens de dagtochten en weekenden in Nederland

Om onze dagexcursies en weekenden in Nederland de komende maanden veilig te kunnen uitvoeren, gelden de volgende uitgangspunten:

 • Tijdens de dagexcursies in Nederland reist u met eigen vervoer. Eigen vervoer is optioneel tijdens onze meerdaagse reizen in binnen-en buitenland
 • We houden 1,5 meter afstand
 • De hotels die we gebruiken zijn zo ingericht dat de 1,5 meter afstand in acht kan worden genomen
 • We nemen desinfectiemiddelen mee. Zo maken we de telescoop schoon als er iemand doorheen heeft gekeken
 • U kunt helaas niet mee als u verkoudheidsklachten heeft (hoesten, benauwd en/of koorts)

  Voor de reizen buiten Nederland houden we ons aan de lokaal geldende maatregelen.

  NB: Bovenstaande coronamaatregelen worden geëvalueerd en bijgesteld indien nodig.

Reizen in Coronatijd - update 10 januari 2022

De komende maanden staan er flink wat BirdingBreaks-reizen op het programma, en dat is natuurlijk hartstikke fijn! Om een zo zorgeloos mogelijke reis te maken vragen we de komende maanden aan alle reizigers om alleen met een geldig vaccinatiebewijs op reis te gaan, alsook – in de meeste gevallen - een negatieve PCR test die uiterlijk 48 uur voor vertrek is afgenomen. Veel landen hebben dit beleid al om het land in te komen, maar als reisorganisatie vragen wij dit nu ook aan onze reizigers.
We vinden dat we op deze manier niet alleen de medereizigers het beste beschermen, maar ook onze (lokale) gidsen, chauffeurs en de lokale bevolking.

Tijdens de reis zelf houden we ons uiteraard aan de lokaal geldende coronamaatregelen. Daarbij houden we afstand waar mogelijk en dragen een mondkapje waar nodig.

Meer informatie vindt u op Nederland Wereldwijd - Reisadviezen

NB Bovenstaande geldt niet voor onze korte trips, weekenden en dagexcursies omdat we daar gemakkelijker afstand kunnen houden.

Contact

Natuurlijk staat ons team in deze periode voor u klaar om uw vragen te beantwoorden! We zijn bereikbaar op telefoonnummers 020-7792030, 06-54795307 en 06-22201500. Per mail zijn we te bereiken via info@birdingbreaks.nl.

Sinds 1 oktober 2021 kunt u zich helaas niet meer gratis laten testen voor uw reis.

Afhankelijk van welke test nodig is voor de bestemming, kunt u een PCR-test of antigeen(snel)test inplannen bij een zelfgekozen testlocatie. De kosten hiervan zijn voor eigen rekening ,maar gelukkig hebben we een samenwerking met de VvKR waardoor u voordelig een PCR-test of Antigeentest kunt laten doen, inclusief certificaat. Zie ook VvKR-testen.

Voor sommige Europese landen is de testuitslag een coronabewijs. Een coronabewijs is ook mogelijk als iemand volledig gevaccineerd is, of als iemand corona heeft gehad. De vaccinatiebewijzen zichtbaar via CoronaCheck.nl.

Het inplannen van de test gebeurt via DigiD, net als het communiceren van het testresultaat. Heb je nog geen DigiD? Vraag het gelijk aan. Negatief getest? Dan kan de vakantieganger zijn testuitslag downloaden of uitprinten via CoronaCheck.nl.

Overheid wijzigt maatregelen
De Reiziger dient te voldoen aan alle op de bestemming (en doorreislanden) geldende (gezondheids)eisen. Overheden kunnen deze vereisten onaangekondigd wijzigen. De gevolgen van deze wijzigingen vallen binnen de risicosfeer van de Reiziger. U kunt pas kosteloos annuleren indien er aanzienlijke gevolgen zijn voor de uitvoering van de overeenkomst.

Effecten tijdens de reis
De coronasituatie en coronamaatregelen zullen effect hebben op uw reis. Enkele voorbeelden zijn:
• Tijdens de reis kunnen er ongemakken ontstaan zoals het tussentijds moeten testen op corona, afstand houden, mondkapje dragen, QR-codes scans, etc.;
• Maatregelen kunnen invloed hebben op de reisbeleving (zoals minder of meer drukte dan normaal);
• Bepaalde faciliteiten of openbare aangelegenheden kunnen gesloten of beperkter open zijn;
• Er kan een avondklok gelden wat kan betekenen dat winkels, horeca en andere gelegenheden beperkter open zijn;
• Niet-essentiële winkels kunnen gesloten zijn;
• Er kan een avondquarantaine of gehele quarantaine worden opgelegd wat betekent dat personen niet vrij zijn om te reizen of de accommodatie niet mogen verlaten.
• U of uw reisgenoot krijgt corona tijdens de reis en moet verplicht in quarantaine.

De ten tijde van de reis geldende maatregelen kunnen verder gaan dan tijdens de boeking bekend was.

Vaccinatie- eisen van de overheid
Overheden kunnen eisen stellen aan het gevaccineerd zijn en daar ook privileges aan koppelen. De geldigheid van vaccinaties kan beperkt zijn en ook wijzigen.

Dienstverleners kunnen aanvullende eisen stellen
Reisdienstverleners kunnen alle redelijke maatregelen nemen en medewerking van Reizigers verlangen, onder meer ter voorkoming en bestrijding van calamiteiten, ter beperking van gezondheidsrisico’s, ter voorkoming van schade dan wel ter naleving van overheidsvoorschriften. Bij het niet-naleven van de maatregelen of aanwijzingen kan de Reiziger de Reisdienst en de toegang worden ontzegd.

Code oranje/reisadviezen in het licht van de coronacrisis
De overheid vereist dat wij u informeren over de (financiële) risico’s van reizen bij code oranje. U boekt wellicht naar een land die door de Nederlandse overheid als code oranje is aangemerkt. Dat betekent niet dat u niet mag reizen, maar dat niet-essentiële reizen worden afgeraden door de overheid. Dat betekent ook dat u wellicht een verhoogd risico loopt ten opzichte van het risico in Nederland. Bestudeer het reisadvies goed.

U heeft niet zonder meer een kosteloos annuleringsrecht
Kosteloze annulering is niet zomaar mogelijk als de omstandigheden verslechteren. Per geval moet worden beoordeeld wat de effecten zijn op de uitvoering van de reisdiensten. Maatregelen en eisen die de lokale overheid aan u oplegt vallen binnen uw risicosfeer. Houd daar aub rekening mee.

Reis- en annuleringsverzekering
Wij adviseren u dringend om een reisverzekering én annuleringsverzekering af te sluiten die zo goed mogelijk de risico’s gemoeid met reizen in tijden van corona dekt. Reist u naar een als ‘code oranje’ aangemerkt gebied, controleer dan of uw verzekering dit dekt.

Als het vertrek van uw reis niet zeker is, ontvangt u ruim van te voren een bericht van ons. U krijgt dan de gelegenheid om uw reis om te boeken naar een andere vertrekdatum of bestemming.

Kunt u nog niet beslissen, dan krijgt u van ons een voucher als reistegoed voor een BirdingBreaks-reis, met de betreffende luchtvaartmaatschappij. Dit reistegoed valt onder de garantieregeling van het VZR Garant, waarbij BirdingBreaks is aangesloten. De geldigheidsduur van het voucher is afhankelijk van de voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Deze zijn nog niet altijd bekend op het moment van annuleren van de reis. U wordt hiervan door ons op de hoogte gesteld.

Op de volgende websites kunt u meer informatie vinden:

 • Actuele informatie van de Rijksoverheid over het coronavirus vindt u op de website: Rijksoverheid - Coronavirus.
 • De officiële reisadviezen, gegeven door het Ministerie van Buitenlandse zaken zijn te vinden op: Nederland Wereldwijd - Reisadviezen.
 • Voor sommige Europese landen is de testuitslag een coronabewijs. Een coronabewijs is ook mogelijk als iemand volledig gevaccineerd is, of als iemand corona heeft gehad. De vaccinatiebewijzen zichtbaar via coronacheck.nl.
 • De ANWB heeft voor 12 Europese bestemmingen een gedetailleerd overzicht van de geldende coronamaatregelen op: Reiswijzer Europa.
 • Het is goed om te kijken hoe u de kans op een besmetting zo laag mogelijk houdt. BirdingBreaks raadt aan de adviezen van het RIVM te volgen t.a.v. verspreiding: RIVM - vragen-antwoorden Coronavirus.
 • Bekijk op de website van IATA de op dit moment geldende maatregelen per land.
 • We adviseren daarnaast om goed de voorwaarden van uw reis- en annuleringsverzekering te bekijken. De kosten van annulering vallen niet altijd onder een eventuele annuleringsverzekering, dus lees uw polisvoorwaarden hier goed op na. Een overzicht van de annuleringsvoorwaarden van de meeste verzekeraars vindt u hier.

BirdingBreaks is lid van het garantiefonds GGTO. De Stichting GGTO biedt garantie aan consumenten die een reis boeken bij één van de bij GGTO aangesloten touroperators. Dit houdt in dat de consument het reeds betaalde deel van de reissom terugkrijgt indien de aangesloten touroperator in financieel onvermogen komt. Zie voor meer informatie Stichting GGTO.

Deze website maakt gebruik van cookies.