Informatie over het Coronavirus

Informatie over het Coronavirus (COVID)

BirdingBreaks volgt de dagelijkse ontwikkelingen van het Coronavirus uiteraard op de voet. Op deze speciale Informatiepagina over Corona blijven we de komende tijd de actuele informatie verzamelen.

Laatste update: 29-09-2020

Coronamaatregelen tijdens de dagtochten en weekenden in Nederland

Om onze dagtexcursies en weekenden in Nederland, maar ook onze Europareizen de komende maanden veilig te kunnen uitvoeren, gelden de volgende uitgangspunten:

• Tijdens de dagexcursies in Nederland reist u met eigen vervoer. Eigen vervoer is optioneel tijdens onze meerdaagse reizen in binnen-en buitenland
• We houden 1,5 meter afstand
• De hotels die we gebruiken zijn zo ingericht dat de 1,5 meter afstand in acht kan worden genomen
• In publieke binnenruimtes dragen we een mondkapje
• We nemen desinfectiemiddelen mee. Zo maken we de telescoop schoon als er iemand doorheen heeft gekeken
• U kunt helaas niet mee als u verkoudheidsklachten heeft (hoesten, benauwd en/of koorts)

NB: Bovenstaande coronamaatregelen worden geëvalueerd en bijgesteld indien nodig.

Contact

Natuurlijk staat ons team in deze periode voor u klaar om uw vragen te beantwoorden! En dat doen we de komende periode vrijwel 24/7. We zijn bereikbaar op telefoonnummers 020-7792030, 06-54 795307 en 06-22 201500. Per mail zijn we te bereiken via info@birdingbreaks.nl.

We doen ons uiterste best om iedereen zo snel en nauwkeurig mogelijk te informeren. Hopelijk kunnen we snel weer ongestoord van prachtige reizen en mooie vogels genieten!

Wegens de bijzondere omstandigheden ivm de maatregelen die tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn genomen, volgen we de lijn die de reisbranche bij annuleringen als gevolg van het Coronavirus hanteert. Deze richtlijn houdt in dat u uw reeds betaalde bedrag kunt aanhouden als reistegoed voor een volgende reis met BirdingBreaks. De voorwaarden van dit reistegoed kunnen echter per reis verschillen en zijn o.a. afhankelijk van het annulerings- en omboekingsbeleid van de luchtvaartmaatschappij.

In de praktijk betekent dit meestal dat u uw reis kunt uitstellen of kunt omboeken naar een andere reis met BirdingBreaks (indien gebruik wordt gemaakt van de oorspronkelijke luchtvaartmaatschappij). Kunt u nog niet beslissen, dan krijgt u van ons een voucher als reistegoed voor een BirdingBreaks-reis, met de betreffende luchtvaartmaatschappij. Dit reistegoed valt onder de garantieregeleing van het GGTO Garantiefonds, waarbij BirdingBreaks is aangesloten. De geldigheidsduur van het voucher is afhankelijk van de voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Deze zijn nog niet altijd bekend op het moment van annuleren van de reis. U wordt hiervan door ons op de hoogte gesteld.

Indien u uw reis toch liever wilt annuleren, dan gelden onze annuleringsvoorwaarden. Een inreisverbod zoals veel landen nu hebben ingesteld is namelijk - conform de richtlijn van de reisbranche – helaas geen reden voor kosteloos annuleren.

Op de volgende websites kunt u meer informatie vinden:

  • Informatie over het coronavirus vindt u op de website van de: Rijksoverheid - Coronavirus.
  • Het is goed om te kijken hoe u de kans op een besmetting zo laag mogelijk houdt. BirdingBreaks raadt aan de adviezen van het RIVM te volgen t.a.v. verspreiding: RIVM - vragen-antwoorden Coronavirus.
  • Bekijk op de website van IATA de op dit moment geldende maatregelen per land.
  • We adviseren daarnaast om goed de voorwaarden van uw reis- en annuleringsverzekering te bekijken. De kosten van annulering vallen niet altijd onder een eventuele annuleringsverzekering, dus lees uw polisvoorwaarden hier goed op na. Een overzicht van de annuleringsvoorwaarden van de meeste verzekeraars vindt u hier.

BirdingBreaks is lid van het garantiefonds GGTO. De Stichting GGTO biedt garantie aan consumenten die een reis boeken bij één van de bij GGTO aangesloten touroperators. Dit houdt in dat de consument het reeds betaalde deel van de reissom terugkrijgt indien de aangesloten touroperator in financieel onvermogen komt. Zie voor meer informatie Stichting GGTO.

Deze website maakt gebruik van cookies.