Informatie over het Coronavirus

Informatie over het Coronavirus (COVID)

Als er belangrijke ontwikkelingen te melden zijn, informeren we u op deze speciale informatiepagina over Corona.

Reizen in Coronatijd - update 15 juni 2023

Gelukkig is het Coronavirus vrijwel uit het nieuws verdwenen en vormt het nauwelijks nog een belemmering om te kunnen reizen. Wellicht dat er in sommige landen nog coronamaatregelen actief zijn. In die gevallen houden we ons tijdens de reis uiteraard aan de lokaal geldende coronamaatregelen.

Meer informatie vindt u op Nederland Wereldwijd - Reisadviezen

Contact

Indien u vragen heeft over Corona staan we voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. We zijn bereikbaar op telefoonnummers 020-7792030, 06-54795307 en 06-22201500. Per mail zijn we te bereiken via info@birdingbreaks.nl.

Overheid wijzigt maatregelen
De Reiziger dient te voldoen aan alle op de bestemming (en doorreislanden) geldende (gezondheids)eisen. Overheden kunnen deze vereisten onaangekondigd wijzigen. De gevolgen van deze wijzigingen vallen binnen de risicosfeer van de Reiziger. U kunt pas kosteloos annuleren indien er aanzienlijke gevolgen zijn voor de uitvoering van de overeenkomst.

Effecten tijdens de reis
De coronasituatie en coronamaatregelen zullen effect hebben op uw reis. Enkele voorbeelden zijn:
• Tijdens de reis kunnen er ongemakken ontstaan zoals het tussentijds moeten testen op corona, afstand houden, mondkapje dragen, QR-codes scans, etc.;
• Maatregelen kunnen invloed hebben op de reisbeleving (zoals minder of meer drukte dan normaal);
• Bepaalde faciliteiten of openbare aangelegenheden kunnen gesloten of beperkter open zijn;
• Er kan een avondklok gelden wat kan betekenen dat winkels, horeca en andere gelegenheden beperkter open zijn;
• Niet-essentiële winkels kunnen gesloten zijn;
• Er kan een avondquarantaine of gehele quarantaine worden opgelegd wat betekent dat personen niet vrij zijn om te reizen of de accommodatie niet mogen verlaten.
• U of uw reisgenoot krijgt corona tijdens de reis en moet verplicht in quarantaine.

De ten tijde van de reis geldende maatregelen kunnen verder gaan dan tijdens de boeking bekend was.

Vaccinatie- eisen van de overheid
Overheden kunnen eisen stellen aan het gevaccineerd zijn en daar ook privileges aan koppelen. De geldigheid van vaccinaties kan beperkt zijn en ook wijzigen.

Dienstverleners kunnen aanvullende eisen stellen
Reisdienstverleners kunnen alle redelijke maatregelen nemen en medewerking van Reizigers verlangen, onder meer ter voorkoming en bestrijding van calamiteiten, ter beperking van gezondheidsrisico’s, ter voorkoming van schade dan wel ter naleving van overheidsvoorschriften. Bij het niet-naleven van de maatregelen of aanwijzingen kan de Reiziger de Reisdienst en de toegang worden ontzegd.

Code oranje/reisadviezen in het licht van de coronacrisis
De overheid vereist dat wij u informeren over de (financiële) risico’s van reizen bij code oranje. U boekt wellicht naar een land die door de Nederlandse overheid als code oranje is aangemerkt. Dat betekent niet dat u niet mag reizen, maar dat niet-essentiële reizen worden afgeraden door de overheid. Dat betekent ook dat u wellicht een verhoogd risico loopt ten opzichte van het risico in Nederland. Bestudeer het reisadvies goed.

U heeft niet zonder meer een kosteloos annuleringsrecht
Kosteloze annulering is niet zomaar mogelijk als de omstandigheden verslechteren. Per geval moet worden beoordeeld wat de effecten zijn op de uitvoering van de reisdiensten. Maatregelen en eisen die de lokale overheid aan u oplegt vallen binnen uw risicosfeer. Houd daar aub rekening mee.

Reis- en annuleringsverzekering
Wij adviseren u dringend om een reisverzekering én annuleringsverzekering af te sluiten die zo goed mogelijk de risico’s gemoeid met reizen in tijden van corona dekt. Reist u naar een als ‘code oranje’ aangemerkt gebied, controleer dan of uw verzekering dit dekt.

Als het vertrek van uw reis niet zeker is, ontvangt u ruim van te voren een bericht van ons. U krijgt dan de gelegenheid om uw reis om te boeken naar een andere vertrekdatum of bestemming.

Kunt u nog niet beslissen, dan krijgt u van ons een voucher als reistegoed voor een BirdingBreaks-reis, met de betreffende luchtvaartmaatschappij. Dit reistegoed valt onder de garantieregeling van het VZR Garant, waarbij BirdingBreaks is aangesloten. De geldigheidsduur van het voucher is afhankelijk van de voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Deze zijn nog niet altijd bekend op het moment van annuleren van de reis. U wordt hiervan door ons op de hoogte gesteld.

BirdingBreaks is lid van het garantiefonds VZR Garant. Dit garantiefonds biedt garantie aan consumenten die een reis boeken bij één van de bij VZR Garant aangesloten touroperators. Dit houdt in dat de consument het reeds betaalde deel van de reissom terugkrijgt indien de aangesloten touroperator in financieel onvermogen komt.

Deze website maakt gebruik van cookies.