"De inspanningen om ook de minder snelle/onderlegde vogelaars (zoals wij) alles te laten zien hebben wij als zeer prettig ervaren"

dhr en mevr R en W te Warmond

Reizen met Birdingbreaks Birdingbreaks individuele en groepsreizen Reiscategorieën

BirdingBreaks.nl is een jonge en dynamische reisorganisatie, gespecialiseerd in vogel- en natuurreizen in binnen- en buitenland. BirdingBreaks.nl is in september 2006 opgericht door Laurens Steijn en Eduard Opperman; beiden naast actieve vogelaars ook ervaren reisbegeleiders. In de afgelopen 20 jaar zijn vrijwel alle uithoeken van de wereld bezocht!

Groepsreizen
De groepsreizen worden uitgevoerd in kleine groepen, om alle deelnemers van de reis in de gelegenheid te stellen optimaal van de vogels en de natuur te kunnen genieten. Afhankelijk van de reis zullen ook andere aspecten van de natuur belicht worden. Op de vogelreis naar bijvoorbeeld Kenia zal uiteraard ook veel aandacht geschonken worden aan de daar voorkomende zoogdieren. Ook vogelaars kunnen niet om de 'Big Five' (leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn) heen! Bij de activiteiten in Nederland wordt extra aandacht besteed aan de herkenning van vogels.

Fotoreizen
Om een steeds groter groeiende groep vogelfotografen te bedienen worden, in samenwerking met Birdpix, fotoreizen georganiseerd: De fotoreizen zullen in een laag tempo worden uitgevoerd en er is veel individuele vrijheid om te fotograferen. De reizen worden begeleid door aansprekende reisbegeleiders, zelf ook (vogel)fotografen.

Cruises
BirdingBreaks.nl organiseert in samenwerking met Ocean Wide Expeditions verschillende cruises. Bestemmingen zijn bijvoorbeeld Spitsbergen en Antarctica maar ook tussenliggende eilandgroepen worden bezocht zoals bijvoorbeeld deKaapverdische Eilanden. Het maken van een cruise is een groot avontuur. Maar wat kunt u verwachten? Het uitgangspunt tijdens de cruises is het ervaren van de ongerepte natuur en het intens beleven van de ruimte en kracht die uitgaat van de poolomgeving en de open oceaan. Uit ervaring is gebleken dat het aanhouden van een strak reisschema onmogelijk is. De mogelijkheid om ter plekke te variëren in de route en van dag tot dag te anticiperen op lokale omstandigheden is van groot belang voor het slagen van uw cruise. Voor meer informatie bekijkt u het gedeelte over expeditiecruises.

Individuele reizen
Naast groepsreizen bieden wij u de mogelijkheid om individueel of in een zelf samengestelde groep op reis te gaan, zonder reisbegeleiding vanuit Nederland maar mét lokale reisbegeleiding. De aangeboden prijs is hierbij exclusief internationale vlucht. Bij deze reizen staat de vertrekdatum namelijk niet vast; die hangt af van de wensen van de reiziger.

Reizen voor vogelwerkgroepen
Wilt u graag met uw vogelwerkgroep op reis? Dat kan! Wij kunnen de reis van A tot Z voor u verzorgen inclusief gidsen, vervoer, maaltijden, accommodatie en vluchten. En dit alles voor zeer interessante prijzen! Interesse? Neem contact op met ons via 020-7792030 of via info@birdingbreaks.nl.

deze pagina komt uit cache