Korte trip

Ontdek met BirdingBreaks de mooiste vogelgebieden dichtbij huis

Korte trip

Wilt u een paar dagen of een weekendje weg, maar niet te ver weg? Ga dan mee op één van onze korte reizen. Op korte afstand zijn al bijzondere vogelgebieden te vinden zoals het Kraanvogelparadijs in Diepholz en de prachtige Belgische Ardennen!

Veilig op reis ivm corona

Om onze dagtochten en weekenden in Nederland de komende maanden veilig te kunnen uitvoeren, gelden de volgende uitgangspunten:
- U reist met eigen vervoer
- We houden 1,5 meter afstand
- De hotels die we gebruiken zijn zo ingericht dat de 1,5 meter afstand in acht kan worden genomen
- We nemen desinfectiemiddelen mee. Zo maken we de telescoop schoon als er iemand doorheen heeft gekeken
- U kunt helaas niet mee als u verkoudheidsklachten heeft (hoesten, benauwd en/ of koorts)
- De maximale groepsgrootte is 5-10 personen, afhankelijk van de samenstelling van de groep (stellen, gezin e.d.)

Enkele reisverslagen van korte trips

Enkele blogs van korte trips

Wat vonden mensen van de korte trips

9

Hanneke - Biesbosch

Mooi gebied en ervaren deskundige reisleiders, dan wel vogelaars. Ervaren vogelaar die de Biesbosch goed kent en weet waar de vogels zijn zoals visarend.

24-05-2019
9

Hans - Biesbosch

Bijzonder goed geregeld, goede en aardige en zeer behulpzame leiding. 

24-05-2019
9

- Biesbosch

Dè manier om de Biesbosch beter te leren kennen, vooral dankzij de uitstekende gidsen. De twee vaartochten met fluisterboot zorgen voor extra genot van dit mooie natuurgebied.

24-05-2019
9

José - Biesbosch

Biesbosch is een prachtig gebied met veel groen en water. Trip was relaxed door 2x varen en korte wandelingen. Reisleiding was kundig en gezellig.

24-05-2019
9

- Drenthe

Leuke afwisselende reis, fijn hotel. 

17-05-2019
10

Janine - Drenthe

Wat een heerlijk weekend met BirdingBreaks in Drenthe! Uitstekend georganiseerd en ten volle benut! Complimenten! De "vogeloren" van gids Arjan van Egmond zijn jaloersmakend... hij hoort álles en (her)kent alle vogelgeluiden. Samen met reisbegeleider Jeroen Overbeeke hebben ze er een bijzonder vogelweekend van gemaakt. Geen tijd om te luieren, vroeg aan de dag beginnen en tot in de avond doorgaan. Een heel weekend buiten in de natuur in gezelschap van een fijne groep mensen, wat een feest! De groep was niet zo groot (8 deelnemers) en dat was juist heel fijn. Alles goed voorbereid. Heel veel gezien, gehoord en geleerd. Ik zou zo weer mee willen!

17-05-2019
8

- Drenthe

Prima weekend gehad. Gidsen Arjan en Jeroen zeer deskundig en vriendelijk. Ik heb er veel van geleerd. Heel veel voor mij nieuwe vogelsoorten leren kennen. Een goede gids is onontbeerlijk op zo'n reis. Arjan had ook heel goed alle plekken in kaart.

17-05-2019
8

- Drenthe

Goede accommodatie. Mooie omgeving. Veel leuke vogels gezien.

17-05-2019
8

Janine - Texel

Fijn intensief programma, tijd optimaal gebruikt. Aardige gidsen met uitstekende kennis! Veel gezien en geleerd. 

27-09-2019
8

- Texel

Heel gezellig ondamks weer Klaas is fantastisch 

27-09-2019
8

- Texel

De 3 dagen Texel waren erg leuk, met een relaxte sfeer en ook goed verzorgd. Het volledig in het water vallen van dag 3 deed daaraan niets af. 

27-09-2019
9

Judith - Texel

Fijne reisleider, prima hotel en uitstekend eten zijn de kernwoorden voor deze reis. Veel gezien in relatief korte tijd. 

30-08-2019
9

- Texel

Leerrijke vogelsafari op Texel, gekoppeld aan culinair genot in het hotel en tijdens de veldlunch. Puur genieten! Ik ben nu echt wel aangestoken met de vogelgriep na deze reis.  

30-08-2019
9

Hanneke - Texel

het was leuk om samen met Klaas de Jong het eiland Texel rond te gaan in een weekend, op zoek naar vogels. Het prachtige weer heeft ook bijgedragen aan ons enthousiasme om de hele dag in de buitenlucht op verkenning te gaan. Ook het hotel was heel prettig, en alle maaltijden waren heerlijke en top geregeld. Voor herhaling vatbaar.

30-08-2019
9

Ciska - Diepholz

Spectaculair schouwspel van kraanvogels. Ook veel andere vogelsoorten gezien in 2,5 dag maar liefst 66 soorten. Goed georganiseerd. Kleine groep en goede sfeer. Ook bij 3 deelnemers ging de reis door. Goede prijs, kwaliteitsverhouding. Flexibiliteit qua vogelplekken afhankelijk van weer en aanbod vogels. Ook verschillende soorten biotoop bezocht. Golfhotel dichtbij vogelplekken. Goede reisleider. Qua vogelkennis, sociaal, Gezellig, en oog voor iedereen. Ook alles in overleg met ons als deelnemers. Mijn 1e reis ervaring met Birding Breaks. Goed bevallen en voor herhaling vatbaar.

28-02-2020
8

Marco - Diepholz

Goed geregeld. Prima programma. Lekkere volle dagen. En uitstekende begeleiding. Ik had wel een idee in mijn hoofd van veel meer Kraanvogels op één locatie. Je leest over 30.000 maar je ziet er hooguit 35 tegelijk. Ik heb begrepen dat in het najaar wel deze aantallen kent.

28-02-2020
8

Egbert en Conny - Diepholz

Wij kwamen voor de kraanvogels en dat is ruimschoots gelukt, het was een geweldige ervaring in een mooi gebied onder goede leiding van Arjan van Egmond.

01-11-2019
10

Hessel - Lauwersmeer en Zuidlaardermeer

Dit was de 2e keer dat ik dit weekendje in Lauwersmeer en omgeving heb gedaan. Het is mij wederom goed bevallen, en de gids was uitstekend. Gezien zijn kennis van het gebied en de vogels die wij zagen. Het hotel lag in een goede locatie, met eigen vervoer naar de gebieden was goed te doen. De verschillende gebieden, zoals Lauwersmeer, Onnerpolder en Groningerland waren goed te doen. Helaas van het weer, maar dan zie je het toch weer anders. Het koffie drinken met de groep was zeer goed, meestal wordt daar geen tijd voor gegund. Even een rustmoment. De lunch pakketen waren ook goed. En het alleen rijden in eigen vervoer vond ik meer dan goed. Dan kan je fotospullen op de passagier stoel leggen. Kun je stoppen en snel je fotospullen pakken.

05-06-2020
9

- Biesbosch

Mbv een deskundige gids weer een stuk wijzer geworden. Veel vogels gespot. Leuke groep. Leerzame excursie. Prachtig stukje natuur in Nederland.

05-06-2020
9

- Limburg

Ik heb genoten van de vogels, het landschap en het reisgezelschap!

13-03-2020
9

Peter - Limburg

Arjan van Egmond is een goede reisleider en uitstekende gids. Het was allemaal goed geregeld en gezellig. Er werd veel in overleg gedaan en inbreng vanuit de groep werd serieus meegenomen. Hotel en maaltijden erg goed. Vervoer ook goed. Erg leuk was het uurtje rijden in het donker waarbij we o.a. een kerkuil zagen. Verder veel onbekend Limburg gezien. Super!

13-03-2020
9

Wim - Limburg

Prima georganiseerd, met volle bak excursies en gebruik van de beschikbare tijd. Veel mooie waarnemingen gedaan, zowel op gehoor als 'op zicht'. De reisleider bepaalde ter plekke welke gebieden het best bezocht konden worden, rekening houdend met licht, weer en wind. Super gedaan. Arjan is ook een deskundig vogelaar, die zijn kennis prima deelt en overdraagt. Complimenten. Veel geleerd. 7 'lifers' genoteerd! Supercool! De Ohoe gevonden en tijdens een avondritje zagen we volslagen onverwacht in het donker een prachtige Kerkuil in het volle licht van de koplampen. Hij bleef zelfs even zitten, zodat we hem goed konden zien. Daarnaast ook heerlijke struin-wandelingen door mooie Limburgse gebieden.

13-03-2020
9

Kees - Drenthe

Gevarieerd programma, in een weekend veel vogels gezien, goed georganiseerd, deskundige begeleiding. Ondanks een vol programma was voor elk onderdeel voldoende tijd. Ontspannen weekend.

19-06-2020
8

Frank - Drenthe

- Veel nieuwe soorten gezien - Grote variëteit aan vogelsoorten - Prachtige natuurgebieden - Uitstekende reisleider met veel ervaring

19-06-2020
9

Hans - Drenthe

Prettig en goed hotel, hele goede gids.

19-06-2020
9

Rob - Lauwersmeer en Zuidlaardermeer

Uitstekend georganiseerd en de vogels en de groep hadden zeker daarin ook een positief aandeel.

05-06-2020
10

Nicole en Willem - Biesbosch

Het was een geweldige ervaring: een fantastische reisleider (met veel vogelkennis), een fijne, kleine groep, en heel veel bijzondere vogels gezien.

14-08-2020
Deze website maakt gebruik van cookies.