Partnerorganisaties

Sinds de start van BirdingBreaks in 2006 hebben wij samenwerkingen met andere partijen altijd erg belangrijk gevonden. Met partners als Vogelbescherming, Roots, IVN en Natuurpunt kunnen wij helpen om de vogelwereld meer onder de aandacht te brengen en te beschermen. Maar ook vakorganisaties, zoals VvKR en GGTO, in de reisbranche zijn belangrijk om juist de specialistische reisorganisaties, zoals BirdingBreaks ook is, te ondersteunen. Hieronder een selectie van onze partners:

Vogelbescherming

BirdingBreaks organiseert, in samenwerking met Vogelbescherming Nederland reizen naar diverse vogelgebieden, zoals Engeland (Farne Islands), Marokko, Roemenië, Gambia en Suriname. Met het boeken van deze reizen wordt een bijdrage geleverd aan diverse beschermingsprojecten van Vogelbescherming.
Meer informatie: Vogelbescherming

Reizen ism Vogelbescherming

BirdingBreaks - Reispartner Vogelbescherming

Natuurpunt

Natuurpunt zet zich in voor de bescherming van flora&fauna in Vlaanderen. BirdingBreaks en Natuurpunt zijn al enkele jaren trouwe reispartners. Samen trokken we al twee keer naar Marokko, drie keer naar Finland en Noorwegen, maar ook in Kirgizië en Kazachstan trokken we er samen op uit. Heel wat Vlamingen hebben dan ook de weg gevonden naar BirdingBreaks via deze vruchtbare samenwerking. En dat BirdingBreaks Natuurpunt(ers) in haar hart draagt, is duidelijk: op elke Natuurpunt Reis krijgen leden een mooie korting en voor elke trip geeft BirdingBreaks aan afdracht aan Natuurpunt om buitenlandse projecten te ondersteunen. Hierdoor konden we o.a. bijdragen aan het herstel van een zoutpannen-complex nabij Larache (Marokko) maar kon ook een expeditie worden gefinancierd om nieuwe stop-overs te zoeken van de Scandinavische Dwergganzen. Of hoe een samenwerking tussen een touroperator en een NGO kan leiden tot meer en betere natuur, ook in het buitenland.
In 2022 en 2023 gaan we weer samen op stap, o.a. naar Andalusië (op zoek naar de Pardellynx) en naar Extremadura, één van de absolute Europese hotspots voor elke vogelaar. Meer info over beide trips vind je op Natuurpunt.nl/reizen. Hou deze site alvast in de gaten want intussen wordt er ook op nog een paar andere eieren gebroed en wie weet: tot gauw ergens in het veld, dichtbij of ver weg!
Meer informatie over Natuurpunt zelf: Natuurpunt

Reizen ism Natuurpunt

Natuurpunt

Roots Magazine

Het ROOTS Magazine is hét magazine voor natuurliefhebbers. In samenwerking met Roots bieden we reizen aan naar de mooiste plekjes van Nederland én Europa voor leden van Roots maar ook voor andere natuurliefhebbers.
Meer informatie: Roots Magazine

Reizen ism Roots Magazine

Roots Magazine

Waarneming.nl

BirdingBreaks organiseert in samenwerking met Waarneming.nl reizen naar diverse vogelgebieden aan. Waarneming.nl is het grootste natuurplatform van Nederland en onderdeel van Stichting Natuurinformatie. Waarneming.nl wil iedereen in staat stellen om natuurwaarnemingen op te slaan en te delen via internet, om zo de natuurrijkdom van Nederland en de wereld vast te leggen voor nu en voor de toekomst. Het platform werkt hiertoe samen met duizenden vrijwilligers, zowel rechtstreeks als via meer dan 300 regionale en landelijke werkgroepen. We verzamelen en tonen gegevens maar interpreteren deze niet. Dat is een taak voor andere organisaties, zoals de PGO’s van Nederland. We streven naar een goede samenwerking met alle onderzoekende organisaties.

Reizen ism Waarneming.nl

Waarneming.nl

Arts en Auto

In samenwerking met Arts en Auto organiseert BirdingBreaks diverse dagexcursies en weekenden naar bijzondere vogelgebieden in Nederland en daarbuiten. Deze trips worden altijd begeleid door een reisleider van BirdingBreaks. De reisleiders van BirdingBreaks hebben allemaal één ding gemeen: hun grote passie voor vogels en de natuur die vaak al van jongs af aan aanwezig is. En met diezelfde passie, toewijding en enthousiasme delen ze graag hun kennis met u!

Arts en Auto magazine is het tijdschrift van Vereniging VvAA en hét medium voor alles wat de zorgprofessional rond haar werk en in zijn vrije tijd bezighoudt. Met onder meer interviews met spelers uit het zorgveld, artikelen over de zakelijke kanten van het vak, reisreportages en lifestyleverhalen.

Reizen ism Arts en Auto

Birdingholland.nl

In samenwerking met Birdingholland.nl organiseert BirdingBreaks diverse reizen naar bijzondere vogelgebieden buiten Nederland. Deze trips worden begeleid door een reisleider van Birdingholland.nl, soms met een tweede reisleider van BirdingBreaks.

Birdingholland.nl is een reisorganisatie gespecialiseerd in kleinschalige vogel- en natuurexcuries binnen Nederland voor buitenlandse gasten, maar ook steeds meer voor Nederlandse vogel- en natuurliefhebbers. Nu combineren beide organisaties hun krachten om voor de liefhebbers van de excursies van Birdingholland.nl ook mooie reizen buiten de eigen grenzen op te zetten.

Reizen ism Birdingholland.nl


Logo BirdingHolland

Dutch Birding

De stichting Dutch Birding Association (Dutch Birding) is in 1979 opgericht en heeft als doel het stimuleren van het bestuderen van in het wild levende vogels en het documenteren van bijzondere waarnemingen. De belangrijkste activiteit is de uitgave van het tijdschrift Dutch Birding. Daarnaast beheert de Dutch Birding een landelijk systeem van Dutch Bird Alerts waarmee bijzondere vogelwaarnemingen zeer snel en efficiënt bekend kunnen worden gemaakt aan de deelnemers.
Meer informatie: Dutch Birding

Dutch Birding

IVN

Met het IVN, onze kantoorgenoot aan de Plantage Middenlaan, organiseert BirdingBreaks.nl ook beschermingsreizen. Een deel van de opbrengst van de reis komt ten goede aan beschermingsdoelen. Zo draagt de reiziger hier direct aan bij.
Meer informatie: IVN

Logo I.V.N. Natuureducatie

Stand for Trees

Alle vluchten voor alle groepsreizen en individuele reizen worden door BirdingBreaks gecompenseerd via Stand for Trees. Dit is inclusief in onze reissom. Hiermee wordt op een aantal van onze reizen projecten gesteund die helpen bij het behouden van bedreigde soorten of ecosystemen, zoals bijvoorbeeld de reizen naar Brazilië en Colombia waar een deel van de winst bestemd is lokale beschermingsprojecten.
Meer informatie: Stand For Trees

Logo Stand for Trees

Swarovksi

Wij hebben een unieke samenwerking met Swarovski Benelux waardoor u tegen de laagste prijs in Nederland uw aanschaf van nieuwe optiek bij ons kunt doen.

VvKR

BirdingBreaks is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. In de reiswereld nemen de kleine organisaties een aparte plek in. Ze zijn ontstaan door gedreven en gepassioneerde reizigers en/of reisbegeleiders, met veel kennis en ervaring. VvKR komt op voor de belangen van deze reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.
Meer informatie: VvKR

Logo VvKR

VZR Garant

BirdingBreaks.nl is lid van het garantiefonds VZR Garant. VZR Garant biedt garantie aan consumenten die een reis boeken bij één van de bij VZR aangesloten touroperators. Dit houdt in dat de consument het reeds betaalde deel van de reissom terugkrijgt indien de aangesloten touroperator in financieel onvermogen komt. Zie voor meer informatie Meer informatie: VZR Garant

VZR Garant

a.s.r.

De a.s.r. is al jaren de nummer één reisverzekeraar.

Thuisvaccinatie

BirdingBreaks werkt samen met thuisvaccinatie.nl, de grootste aanbieder van vaccinaties aan huis of op locatie in Nederland. Gecertificeerde artsen komen bij u langs wanneer het u uitkomt, zelfs in de avonduren of in het weekend om reisvaccinaties te zetten en geven u advies om goed beschermd op reis te gaan. Thuisvaccinatie brengt geen extra kosten in rekening voor de service aan huis en haar prijzen zijn vergelijkbaar met de GGD. Vaak worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.
Meer informatie: Thuisvaccinatie.nl

Thuisvaccinatie.nl

De Zoogdiervereniging

De Zoogdiervereniging zet zich in voor onderzoek naar, en bescherming van wilde zoogdieren én hun leefgebieden in Nederland.

Deze website maakt gebruik van cookies.