Over BirdingBreaks

Vogelreizen, natuurreizen, fotoreizen en expeditiecruises sinds 2006

Reisorganisatie BirdingBreaks is gespecialiseerd in vogel- en natuurreizen in binnen- en buitenland. Naast vogelreizen bestaat ons aanbod ook uit fotoreizen, expeditiecruises en dichter bij huis korte trips en dagexcursies voor zowel beginnende als ervaren vogelaars.

BirdingBreaks is in september 2006 opgericht door Laurens Steijn; naast actieve vogelaar ook ervaren reisbegeleider. We hebben de afgelopen jaren vele honderden natuur- en vogelreizen naar evenzoveel bestemmingen georganiseerd. Alle uithoeken van de wereld zijn inmiddels bezocht en we willen al dit moois uiteraard graag met jullie delen, samen met onze gepassioneerde reisbegeleiders en kantoormedewerkers.

Het BirdingBreaks-team

Op het kantoor van BirdingBreaks in Amsterdam zijn wij met zes personen volop aan de slag om mooie vogel- en natuurreizen voor u te bedenken en te organiseren. En wij staan natuurlijk altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Wij stellen ons graag aan u voor:

Laurens Steijn

Laurens Steijn (1969) kijkt al sinds zijn vroege jeugd naar vogels. Het begon in het duingebied van Monster en de Westlandse Waterleidingduinen waar zee- en landtrek zijn passie waren. Eind jaren tachtig werden de eerste bezoeken gebracht aan het buitenland om vogels te kijken met o.a. reizen naar Israël, Egypte, Turkije en Marokko. Soms waren dit langere verblijven zoals een vijfmaandse vogelinventarisatie in Ecuador. De reis naar Ecuador smaakte naar meer. De jaren daarna werden nog vele reizen gemaakt naar ondermeer Madagaskar, Papoea-Nieuw-Guinea, Ethiopië, Canada, Ghana, Mexico, India, Thailand, Indonesië, Kenia, Oeganda en Zuid-Afrika, in recente jaren ook als reisleider. Laurens is eigenaar van BirdingBreaks en is afgestudeerd als milieukundige. Hij is lid geweest van de Commissie Dwaalgasten Nederlandse Avifauna (CDNA) en van het bestuur van de Dutch Birding Association. In zijn vrije tijd is hij vaak te vinden bij Polder IJdoorn (nabij Amsterdam), IJmuiden of op de Waddeneilanden.
Voor het tv-programma 'In de ban van de Condor' dat in het najaar van 2015 bij de EO op NPO 1 werd uitgezonden, was Laurens jury bij de afleveringen in Peru.

Reisleider - Laurens Steijn - Birdingbreaks

Miriam van Sloten

Miriam van Sloten (1976) is geboren op het “dak van de wereld” (Kathmandu, Nepal) opgegroeid in de Eeuwige stad (Rome, Italië), om vervolgens in mooi Mokum neer te strijken. In het jaar 2000 heeft ze Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam afgerond en sindsdien is ze werkzaam in de reissector. Reizen is haar passie en heeft van haar passie haar werk gemaakt. Ze heeft al heel veel mooie reizen mogen verzorgen, al zelf een aantal mooie reizen gemaakt (bijna alle hoeken van Europa, India, China, Nepal, Jordanië, Marokko, Zuid-Afrika, Noord Amerika en Caraïbische eilanden) en vindt het heerlijk om elke dag bezig te mogen zijn met het mooie BirdingBreaks product. Vanaf mei 2021 is zij het BirdingBreaks team komen versterken. Ze wandelt vaak naar kantoor; soms neemt ze haar hond Stella mee. Geen dag is hetzelfde; het ene moment is ze aan de telefoon met een klant, het andere moment is ze bezig met het route uitstippelen van de reis of het uitzoeken naar een geschikte accommodatie. Haar foto is genomen tijdens een mooie vakantie op Curaçao.

Brecht Visser

Brecht Visser (1995) is geboren en getogen in Friesland. De liefde voor de natuur is via haar vader aan haar doorgegeven. Ze houdt er dan ook van om haar vrije tijd in de natuur te spenderen. In 2019 is ze afgestudeerd en heeft ze haar bachelor gehaald in Tourism Management. Tijdens haar studie is ze 2 maanden naar Zuid Afrika gereisd om daar Wildlife Management te studeren. Na haar studie is ze 2 maanden gaan rondtouren met een campervan in Nieuw Zeeland. Verder is fotografie ook iets wat ze interessant vind.

Ilsa Spreen - Stagaire

Ilsa Spreen
Deze website maakt gebruik van cookies.