Over BirdingBreaks

Vogelreizen, natuurreizen, fotoreizen en expeditiecruises sinds 2006

Reisorganisatie BirdingBreaks is gespecialiseerd in vogel- en natuurreizen in binnen- en buitenland. Naast vogelreizen bestaat ons aanbod ook uit fotoreizen, expeditiecruises en dichter bij huis korte trips en dagexcursies voor zowel beginnende als ervaren vogelaars.

BirdingBreaks is in september 2006 opgericht door Laurens Steijn; naast actieve vogelaar ook ervaren reisbegeleider. We hebben de afgelopen jaren vele honderden natuur- en vogelreizen naar evenzoveel bestemmingen georganiseerd. Alle uithoeken van de wereld zijn inmiddels bezocht en we willen al dit moois uiteraard graag met jullie delen, samen met onze gepassioneerde reisbegeleiders en kantoormedewerkers.

Het BirdingBreaks-team

Op het kantoor van BirdingBreaks in Amsterdam zijn wij met zes personen volop aan de slag om mooie vogel- en natuurreizen voor u te bedenken en te organiseren. En wij staan natuurlijk altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Wij stellen ons graag aan u voor:

Laurens Steijn

Laurens Steijn (1969) kijkt al sinds zijn vroege jeugd naar vogels. Het begon in het duingebied van Monster en de Westlandse Waterleidingduinen waar zee- en landtrek zijn passie waren. Eind jaren tachtig werden de eerste bezoeken gebracht aan het buitenland om vogels te kijken met o.a. reizen naar Israël, Egypte, Turkije en Marokko. Soms waren dit langere verblijven zoals een vijfmaandse vogelinventarisatie in Ecuador. De reis naar Ecuador smaakte naar meer. De jaren daarna werden nog vele reizen gemaakt naar ondermeer Madagaskar, Papoea-Nieuw-Guinea, Ethiopië, Canada, Ghana, Mexico, India, Thailand, Indonesië, Kenia, Oeganda en Zuid-Afrika, in recente jaren ook als reisleider. Laurens is eigenaar van BirdingBreaks en is afgestudeerd als milieukundige. Hij is lid geweest van de Commissie Dwaalgasten Nederlandse Avifauna (CDNA) en van het bestuur van de Dutch Birding Association. In zijn vrije tijd is hij vaak te vinden bij Polder IJdoorn (nabij Amsterdam), IJmuiden of op de Waddeneilanden.
Voor het tv-programma 'In de ban van de Condor' dat in het najaar van 2015 bij de EO op NPO 1 werd uitgezonden, was Laurens jury bij de afleveringen in Peru.

Reisleider - Laurens Steijn - Birdingbreaks

Tamara Luijf

Tamara Luijf (1995) werkt sinds januari 2018 met veel plezier voor BirdingBreaks. Ze is altijd al geïnteresseerd geweest in natuur en dat blijkt ook uit haar keuze voor minors als ‘Green Adventures’ en ‘Responsible Travel’ tijdens haar studie.
Tamara heeft al meerdere mooie reizen mogen maken, waaronder naar Zuid-Afrika, Swaziland, IJsland, Indonesië en veel Europese bestemmingen. En er volgen er hopelijk nog veel meer!

Lenie de Boer

Lenie de Boer (1991) is geboren en getogen op Terschelling en is hier dan ook vaak te vinden. Al van jongs af aan heeft ze grote interesse voor de natuur en ging graag met mee met jeugdnatuurwacht of met haar opa naar de eendenkooi.
Voor haar studie is ze een half jaar naar Zuid Afrika gereisd om daar Wildlife Management te studeren. Kruger National Park is dan ook één van haar favoriete bestemmingen.
Na Zuid Afrika ging zij 9 maanden naar Costa Rica voor stage en ervaring op te doen als reisspecialist. Ze kent het land dan ook goed. Daarnaast heeft ze nog vele reizen gemaakt naar ondermeer Namibië, Botswana, Panama, Nicaragua, Spanje en andere Europese bestemmingen. Verder doet ze graag aan wildlife fotografie.

Merijn Huijzendveld

Merijn Huijzendveld (1970) werkt sinds november 2017 voor BirdingBreaks. Voor diverse reisorganisaties en Artsen zonder Grenzen heeft hij over de hele wereld gezworven en later op kantoor gezeten. Bij BirdingBreaks is hij onder andere verantwoordelijk voor de expeditiecruises, de website en de IT.

Ilsa Spreen - Stagaire

Ilsa Spreen
Deze website maakt gebruik van cookies.