Over BirdingBreaks

Vogelreizen, natuurreizen, fotoreizen en expeditiecruises sinds 2006

Reisorganisatie BirdingBreaks is gespecialiseerd in vogel- en natuurreizen in binnen- en buitenland. Naast vogelreizen bestaat ons aanbod ook uit fotoreizen, expeditiecruises en dichter bij huis korte trips en dagexcursies voor zowel beginnende als ervaren vogelaars.

BirdingBreaks is in september 2006 opgericht door Laurens Steijn; naast actieve vogelaar, ook ervaren reisbegeleider. We hebben de afgelopen jaren vele honderden natuur- en vogelreizen naar evenzoveel bestemmingen georganiseerd. Alle uithoeken van de wereld zijn inmiddels bezocht en we willen al dit moois uiteraard graag met jullie delen, samen met onze gepassioneerde reisbegeleiders en kantoormedewerkers.

Het BirdingBreaks-team

Op het kantoor van BirdingBreaks in Amsterdam zijn wij met zes personen volop aan de slag om mooie vogel- en natuurreizen voor u te bedenken en te organiseren. En wij staan natuurlijk altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Wij stellen ons graag aan u voor:

Laurens Steijn

Laurens Steijn (1969) kijkt al sinds zijn vroege jeugd naar vogels. Het begon in het duingebied van Monster en de Westlandse Waterleidingduinen waar zee- en landtrek zijn passie waren. Eind jaren tachtig werden de eerste bezoeken gebracht aan het buitenland om vogels te kijken met o.a. reizen naar Israël, Egypte, Turkije en Marokko. Soms waren dit langere verblijven zoals een vijfmaandse vogelinventarisatie in Ecuador. De reis naar Ecuador smaakte naar meer. De jaren daarna werden nog vele reizen gemaakt naar ondermeer Madagaskar, Papoea-Nieuw-Guinea, Ethiopië, Canada, Ghana, Mexico, India, Thailand, Indonesië, Kenia, Oeganda en Zuid-Afrika, in recente jaren ook als reisleider. Laurens is eigenaar van BirdingBreaks en is afgestudeerd als milieukundige. Hij is lid geweest van de Commissie Dwaalgasten Nederlandse Avifauna (CDNA) en van het bestuur van de Dutch Birding Association. In zijn vrije tijd is hij vaak te vinden bij Polder IJdoorn (nabij Amsterdam), IJmuiden of op de Waddeneilanden.
Voor het tv-programma 'In de ban van de Condor' dat in het najaar van 2015 bij de EO op NPO 1 werd uitgezonden, was Laurens jury bij de afleveringen in Peru.

Reisleider - Laurens Steijn - Birdingbreaks

Miriam van Sloten

Miriam van Sloten (1976) is geboren op het “dak van de wereld” (Kathmandu, Nepal), opgegroeid in de Eeuwige Stad (Rome, Italië), om vervolgens in mooi Mokum neer te strijken. In het jaar 2000 heeft ze Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam afgerond en sindsdien is ze werkzaam in de reissector. Reizen is haar passie en ze heeft van haar passie haar werk gemaakt. Ze heeft al vele mooie reizen mogen verzorgen, al zelf een aantal mooie reizen gemaakt (bijna alle hoeken van Europa, India, China, Nepal, Jordanië, Marokko, Zuid-Afrika, Noord Amerika en Caraïbische eilanden) en vindt het heerlijk om elke dag bezig te mogen zijn met de mooie BirdingBreaks-producten. Vanaf mei 2021 is zij het BirdingBreaks team komen versterken. Ze wandelt vaak naar kantoor; soms neemt ze haar hond Stella mee. Geen dag is hetzelfde; het ene moment is ze aan de telefoon met een klant, het andere moment is ze bezig met het uitstippelen van de route van een reis of het uitzoeken naar een geschikte accommodatie.

Wieke van Pelt

Wieke van Pelt (1996) is al vanaf jonge leeftijd enthousiast over reizen, zo ging ze met haar familie op reis naar Noorwegen, Zweden, Spanje en Schotland. Het vogelen krijgt ze mee van haar opa, samen met haar familie waren ze vaak op Texel te vinden en hadden ze altijd een verrekijker vast om vogels te kijken. Later was het een makkelijke keuze voor haar om in 2012 de opleiding Toerisme te volgen in Ede, aansluitend aan haar studie heeft ze 5 jaar bij een reisbureau gewerkt als reisbureaumedewerker. Tijdens die jaren op het reisbureau is haar passie voor reizen alleen maar groter geworden. In maart, na haar reis naar de Filipijnen, is ze gestart bij BirdingBreaks waar ze het vogelen kan combineren met reizen. Hier werkt zij nu met veel passie aan de Fotoreizen en dag/weekend excursies in Nederland. Zelf is ze ook meegeweest met een uilen dagexcursie en een dagexcursie naar de Oostvaardersplassen, waar ze als kind ook vaak kwam.

Tim Werdler

Tim Werdler (1994) is geboren in Breda en opgegroeid in Amsterdam. De eerste herinneringen aan vogelen zijn het zien van Grote Bonte Spechten vanaf het balkon in het ouderlijk huis en een IJsvogel in de Waterleidingduinen. Reizen en dan met name oog hebben voor de natuur is er met de paplepel ingegoten. De passie voor vogelen is ontstaan door zijn vader die hem al op jonge leeftijd op sleeptouw nam de natuur in. Gebieden als Oostvaardersplassen, Lauwersmeer en de Noordpier bij IJmuiden worden vaak bezocht. De favoriete vogelplek in Nederland , is Fochtelooerveen. De reizen die gemaakt worden staan geregeld in het teken van vogelen en de voorpret begint dan ook al maanden van tevoren bij het plannen van de ultieme route om elke soort mee te pakken. Zo zijn afgelopen jaren bestemmingen als Portugal, Costa Rica, India, Belize, Mexico, Kenia en Indonesië bezocht. Vooral Midden en Zuid-Amerika zijn erg geliefd bij hem door de grote diversiteit in soorten en geweldige culturen die deze continenten met zich mee brengen. Na een geweldige reis met Birdingbreaks naar India is Tim begonnen om van zijn hobby zijn passie te maken en heeft hij de Retail wereld achter zich gelaten. Het delen van kennis en ervaringen is wat hem het meeste energie en plezier geeft tijdens de tijd die hij in het veld doorbrengt. Naast reisleider is Tim ook werkzaam op het kantoor van Birdingbreaks aan de Hortus in Amsterdam waar hij onderdeel is van het team dat de reizen achter de schermen mogelijk maakt.

Tamara Luijf

Tamara Luijf (1995) heeft met veel plezier van januari 2018 t/m april 2021 bij BirdingBreaks gewerkt en is sinds oktober 2023 weer terug! Ze is altijd al geïnteresseerd geweest in natuur en heeft dan ook al vele mooie reizen mogen maken naar diverse bestemmingen binnen en buiten Europa. Naast reizen houdt zij van wandelen, sporten, creatief bezig zijn en is natuurfotografie een van haar hobby’s. Zo neemt zij regelmatig haar camera mee op uitstapjes en kan hier dan helemaal in opgaan. De kennis die zij heeft opgedaan tijdens haar HBO studie Tourism & Management komt goed van pas tijdens haar werkzaamheden op kantoor. Zo houdt zij zich onder andere bezig met het beheer en up-to-date houden van alle informatie op de website en sociale media kanalen (contentmanager), maar ook diverse werkzaamheden rondom de organisatie van verschillende reizen.

Daphne Krijgsman

Daphne Krijgsman (2004) heeft al vanaf jonge leeftijd een passie gehad voor alles wat met natuur te maken heeft, met name vogels! Met aanmoediging van haar vader is zij zich steeds meer gaan verdiepen in de vogelwereld in Nederland. Zodra de vogelsoorten in eigen land bij haar bekend waren, viel haar oog op bijzondere bestemmingen in het buitenland, zoals Engeland (Farne Islands & Bass Rock), Mexico, Noorwegen, Madeira, Spanje en Indonesië. Hier ontdekte zij soort na soort wat haar kennis en plezier in de vogelwereld alleen maar deed toenemen.
Nu kan ze bij BirdingBreaks haar liefde voor reizen en vogels combineren en anderen met dezelfde passie assisteren met hun unieke vogelreizen!

David van der Meer

David van der Meer (1991) kwam als geboren Amsterdamse stadsjongen bijna wekelijks in dierentuin Artis waar zijn fascinatie voor natuur begon. Daarnaast is zijn interesse voor vogels op jonge leeftijd ontstaan door de vele watervogels, zoals futen, meerkoeten en wilde eenden, die nesten hadden rond de woonboot op de Amstel waar hij opgroeide. In 2016 heeft David zijn bachelor Wildlife Management behaald. Tijdens deze studie is zijn passie voor natuur en vogels alleen maar groter geworden. Zijn stages en afstudeeronderzoek bracht hij achtereenvolgens in Zuid-Afrika, Guinea-Bissau en Zambia door. Hier ontwikkelde David een grote liefde voor het Afrikaans continent. Vervolgens is hij in 2018 in Zuid-Afrika een opleiding tot veldgids gaan volgen waar hij veel leerde over het gidsen van klanten in de natuur. Na zijn terugkeer in Nederland heeft hij vele reizen gemaakt die in het teken van natuur en vogels stonden. Maar ook voor hij ging studeren had hij al een grote voorliefde voor reizen. Zo is hij onder andere naar Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Panama, Costa Rica, Jordanië, Tunesië, Senegal, Botswana, Oeganda, Tanzania, Australië en Zuid-Korea geweest. Ook bestemmingen dichterbij huis worden graag aangedaan zoals Frankrijk, Italië, Slovenië, Polen, Griekenland, Kroatië en IJsland. In Nederland hij is regelmatig te vinden in de Amsterdamse Waterleiding Duinen, op de Zuidpier van IJmuiden of in de Oostvaardersplassen. Bij BirdingBreaks kan David zijn passie voor natuur en vogels combineren met zijn liefde voor reizen. Dit doet hij op kantoor maar ook als reisbegeleider!

Deze website maakt gebruik van cookies.