Reizen met BirdingBreaks

Optimaal genieten van vogels en natuur, in kleine groepen

We organiseren jaarlijks honderden reizen in alle uithoeken van de wereld. Deze bestaan voornamelijk uit vogel- en natuurreizen, maar ook uit reizen specifiek gericht op fotograferen, expeditiecruises, korte trips dichtbij of in Nederland en soms dagexcursies. Onze reizen zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren vogelaars. Onze gedreven reisbegeleiders zijn zelf ook allemaal actieve vogelaars, die op reis graag hun passie en kennis willen delen.

Redenen om met BirdingBreaks op reis te gaan:

 • Specialist in vogelreizen, natuurreizen, fotoreizen en expeditiecruises
 • Ruim 18 jaar ervaring
 • Wereldwijde bestemmingen
 • Reizen in kleine, persoonlijke groepen
 • Kennis van de mooiste vogel- en natuurgebieden ter wereld
 • Goede, uitgebalanceerde routes
 • Gepassioneerde reisleiding
 • Alle reizen ook individueel aan te vragen
 • Alle CO2-uitstoot gecompenseerd!
 • Aangesloten bij het Garantiefonds VZR Garant
 • Vroegboekkorting op alle groepsreizen tot zes maanden voor het vertrek!

Vogelreizen

De groepsreizen worden uitgevoerd in kleine groepen, om alle deelnemers van de reis in de gelegenheid te stellen optimaal van de vogels en de natuur te kunnen genieten. Afhankelijk van de reis zullen ook andere aspecten van de natuur belicht worden. Op de vogelreis naar bijvoorbeeld Kenia zal uiteraard ook veel aandacht geschonken worden aan de daar voorkomende zoogdieren. Bij de activiteiten in Nederland wordt extra aandacht besteed aan de herkenning van vogels.

vogelreizen

Easy Birding

Tijdens onze Easy Birding reizen vogelen we op een laag tempo en besteden we veel tijd aan de vogels, ook aan de algemene vogels. Zo kunnen beginnende vogelaars de soorten goed leren kennen en is er alle ruimte voor vragen. Deze reizen zijn geschikt voor beginnende vogelaars, fotografen maar ook voor de meer ervaren vogelaars die de soorten van een bepaald land beter willen leren kennen!

Easy Birding

Expeditiecruises en poolreizen

BirdingBreaks organiseert in samenwerking met enkele gerenommeerde rederijen de mooiste expeditiecruises. Bestemmingen zijn bijvoorbeeld Spitsbergen en Antarctica maar ook tussenliggende eilandgroepen worden bezocht zoals bijvoorbeeld de Kaapverdische Eilanden. Het maken van een cruise is een groot avontuur. Het uitgangspunt tijdens de cruises is het ervaren van de ongerepte natuur en het intens beleven van de ruimte en kracht die uitgaat van de poolomgeving en de open oceaan. Uit ervaring is gebleken dat het aanhouden van een strak reisschema onmogelijk is. De mogelijkheid om ter plekke te variëren in de route en van dag tot dag te anticiperen op lokale omstandigheden is van groot belang voor het slagen van uw cruise.

expeditiecruises

Expeditiecruise Beringzee en Wrangeleiland-BirdingBreaks

Natuurreizen met NatureBreaks

Ook vogelaars kunnen niet om de 'Big Five' (Leeuw, Luipaard, Buffel, Olifant en Neushoorn) heen. Daarnaast zijn er meer mythische soorten waar we tijdens onze reizen naar op zoek gaan zoals de Pardellynx en het Sneeuwluipaard. Reis met ons mee op zoek naar deze bijzondere dieren!

NatureBreaks

Individuele reizen / maatwerk

Naast groepsreizen bieden wij u de mogelijkheid om individueel of in een zelf samengestelde groep op reis te gaan, zonder reisbegeleiding vanuit Nederland maar mét lokale reisbegeleiding. De aangeboden prijs is hierbij exclusief internationale vlucht. Bij deze reizen staat de vertrekdatum namelijk niet vast; die hangt af van de wensen van de reiziger.

individuele reizen

Fotoreizen

Om een steeds groter groeiende groep vogelfotografen te bedienen worden, in samenwerking met Birdpix, fotoreizen georganiseerd: De fotoreizen zullen in een laag tempo worden uitgevoerd en er is veel individuele vrijheid om te fotograferen. De reizen worden begeleid door aansprekende reisbegeleiders, zelf ook (vogel)fotografen.

fotoreizen

Fotoreis Viroinval

Reizen voor vogelwerkgroepen

Wilt u graag met uw vogelwerkgroep op reis? Dat kan! Wij kunnen de reis van A tot Z voor u verzorgen inclusief gidsen, vervoer, maaltijden, accommodatie en vluchten. En dit alles voor zeer interessante prijzen! Interesse? Neem contact op met ons via 020-7792030 of via info@birdingbreaks.nl.

reizen voor vogelwerkgroepen

Lunch Serengeti - Laurens Steijn

Korte trips en dagtochten

Wilt u een paar dagen of een weekendje weg, maar niet te ver weg? Ga dan mee op één van onze korte reizen. Op korte afstand zijn al bijzondere vogelgebieden te vinden zoals het Kraanvogelparadijs in Diepholz en de prachtige Belgische Ardennen!

korte trips

kraanvogels Diepholz - BirdingBreaks

Reizen met Vogelbescherming

BirdingBreaks organiseert in samenwerking met Vogelbescherming Nederland verschillende vogelreizen. Bij het boeken van deze reizen wordt een bijdrage geleverd aan het beschermingswerk van Vogelbescherming.

Reizen met Vogelbescherming

VOGELBESCHERMING

Reizen met Roots

Het Roots Magazine is hét magazine voor natuurliefhebbers. In samenwerking met Roots bieden we reizen aan naar de mooiste plekjes van Nederland én Europa voor leden van Roots maar ook voor andere natuurliefhebbers.

Vogelreizen met Roots

Roots Magazine

Reizen met Natuurpunt

Natuurpunt zet zich in voor de bescherming van flora & fauna in Vlaanderen. In samenwerking met Natuurpunt biedt BirdingBreaks verschillende reizen aan, waarbij een afdracht wordt gedaan voor het beschermingswerk van Natuurpunt.

Vogelreizen met Natuurpunt

Natuurpunt
Deze website maakt gebruik van cookies.