Gegarandeerd vertrek!


Reisschema

Dag 1Ushuaia - Beagle Channel
Dag 2op zee
Dag 3op zee
Dag 4Antarctica
Dag 5Antarctica
Dag 6Antarctica
Dag 7Antarctica
Dag 8op zee
Dag 9op zee
Dag 10Ushuaia

Inbegrepen

Cruise, alle overnachtingen, alle maaltijden, zodiac excursies ter plaatse, lezingen van de begeleidende staf

Niet inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam - Ushuaia, drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. De boekingskosten bedragen EUR 15,- per boeking

Extra

LET OP: het reisschema is een voorgesteld reisschema. Uiteindelijk bepaalt de expeditieleider de route.

Prijs

Vierpersoonshut
EUR 5200,-

Driepersoonshut
EUR 5850,-

Tweepersoonshut deluxe
EUR 7150,-

Tweepersoonshut patrijspoort
EUR 6350,-

Tweepersoonshut raam
EUR 6750,-

Superior hut
EUR 7650,-

Reisbegeleiding

Engelstalige expeditieleider

Nederlands- of Engelstalige expeditieleider

Aantal deelnemers

Minimaal 1, geen maximum aantal deelnemers zolang er plaats aan boord is

Accommodatie

twee-, drie- of vierpersoonshut met eigen toilet en badkamer

Zwaarte reis

Goede fysieke conditie is vereist in verband met wandelingen over geaccentueerd en glad terrein wanneer het mogelijk is om aan land te gaan

Klimaat

Het weer gedurende de cruise is lastig te voorspellen maar houd rekening met koude en wisselende weersomstandigheden. Adequate kleding is vereist.

Antarctica en South Shetlands

Antarctica, Drake Passage en Antarcisch Schiereiland
Duur:10 dagen
Vertrek:09-12-2018
Prijs: vanaf EUR 5200,-
Reisleider:Engelstalige expeditieleider
Code: C1869

Vele soorten pinguïns, zeevogels en zeezoogdieren, winterse oerlandschappen met huizenhoge ijsbergen die verstild lijken in verlaten baaien en mythische verhalen van expedities en overlevingstochten. Antarctica is een bestemming die voor iedereen zeer tot de verbeelding spreekt. Zelfs op het koudste en meest verlaten continent op aarde vindt men een grote variëteit aan natuurschoon. Tijdens deze elfdaagse expeditie proberen we hier zo veel mogelijk van te zien te krijgen.

Dag 1: Ushuaia
In de namiddag schepen we in bij Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentinië, de meest zuidelijke stad ter wereld en gesitueerd aan het Beagle kanaal. We varen via deze schilderachtige waterweg gedurende de rest van de avond richting de Drake Passage.

Dag 2 - 3: Op zee
Gedurende deze twee dagen varen we over de Drake Passage. Wanneer we de Atlantische Convergentie oversteken komen we in de circum-Antarctische upwelling-zone. In deze oceanografische overgangszone kan de water temperatuur in slechts enkele uren tijd sterk dalen. Koud, voedselrijk water wordt aan het oppervlak gebracht door de botsende zeestromingen en dit trekt veel zeevogels naar het schip. Onder andere: Grote albatrossen, Grijskopalbatrossen, Wenkbrauwalbatrossen, Roetkopalbatrossen, Kaapse duiven, Zuidelijke stormvogels, Wilson stormvogeltjes, Zwartbuikstormvogeltjes en Antarctische stormvogels. Bij de South Shetland Islands zien we mogelijk al de eerste ijsbergen.

Dag 4 - 7: Antarctica
We varen meteen naar ‘High Antarctica’, langs de Melchior Islands en het Schollaert Channel, tussen Brabant en Anvers Island. Cuverville Island, een klein en steil eiland, ligt genesteld tussen de bergen van het Antarctic Peninsula en Danco Island. Hier treffen we een grote kolonie Ezelspinguïns aan, naast broedende koppels Subantarctische grote jagers. Op Danco Island kunnen we Ezelspinguïns observeren en mogelijk Weddell-zeehonden en krabbeneters zien liggen op de kust. Bij Neko Harbour hebben we de gelegenheid voet te zetten op het Antarctisch Continent in een schitterend landschap van steile bergen en gigantische gletsjers die in de zee afkalven. In Paradise Bay kunnen we tijdens een tocht per zodiac genieten van een paradijselijk landschap met vele ijsbergen, omringd door majestueuze bergpieken. In dit gebied is er een goede kans op ontmoetingen met Bultrugwalvissen en Dwergvinvissen. Ook hier hebben we nogmaals de gelegenheid voet aan wal te zetten op het Antarctisch Continent. Nadat we door het Neumayer Channel gevaren zijn hopen we het oude Britse onderzoeksstation Port Lockroy op Goudier Island te kunnen bezoeken, nu een museum en postkantoor. In de buurt van Port Lockroy ligt Jougla Point, waar Ezelspinguïns en Keizeraalscholvers broeden. Dit gebied heeft goede mogelijkheden om te kajakken en kamperen. Wanneer er veel sneeuw ligt willen we tijdens de landingen sneeuwschoenen gebruiken om zo het wandelen te vergemakkelijken.

Dag 8: De South Shetland Islands
De vulkanische South Shetlands zijn erg winderig en vaak gehuld in nevel en mist maar ze bieden een aantal subtiele genoegens. Zo is er een grote variëteit aan flora (mossen, korstmossen en bloeiende grassen) en fauna, zoals Ezelspinguïns, Kinbandpinguïns en Zuidelijke reuzenstormvogels. Deception Island is een zogenaamde ‘subductie krater’, die in de zee uitkomt en daardoor een natuurlijke haven vormt voor het schip. Het schip waagt zich in de krater via de spectaculaire Neptune’s Bellow. Hier vinden we in een vulkanisch maanlandschap een verlaten walvisvaarders station, warmwaterbronnen, duizenden Kaapse duiven en veel Kelpmeeuwen, grote jagers en Zuidpool sterntjes. Wilson stormvogeltjes en Zwartbuikstormvogeltjes hebben hun nesten in de ruïnes van het verlaten walvisvaarders station bij Whalers baai. Vaak bezoeken pinguïns en zeehonden de geothermisch verwarmde stranden. Een alternatief is Hannah Point, op Livingston Island. Tijdens een deel van het broedseizoen is het eiland gesloten voor bezoekers vanwege de grote kans op verstoring van de daar voorkomende Ezelspinguïns, Kinbandpinguïns en Zuidelijke zeeolifanten. Rond de middag vertrekken we richting de Drake Passage, terug naar Ushuaia.

Dag 9 - 10: Op zee
Op onze weg noordwaarts worden we weer gevolgd door een grote variëteit aan zeevogels terwijl we de Drake Passage oversteken.

Dag 11: Ushuaia
We komen in de ochtend aan in Ushuaia en ontschepen na het ontbijt.

Geen reisverslagen beschikbaar
Fotogalerij


Klik op de foto om alle foto's bij deze reis te bekijken.